Сдружение с нестопанска цел в обществена полза Местна инициативна рибарска

...
</TD
>Сдружение с нестопанска цел в обществена полза Местна инициативна рибарска
Коментари Харесай

Създадоха в Русе сдружение с нестопанска цел в подкрепа на рибарството

Сдружение с нестопанска цел в социална изгода " Местна инициативна рибарска група Русе – Иваново – Борово “ беше учредено през днешния ден на заседание в постройката на Община Русе. Събитието беше намерено от кмета на община Русе.

" Целите на взаимната самодейност са доста амбициозни. Силно имам вяра, че дружно с околните ни две общини ще успеем да превърнем региона в привлекателно място, съчетаващо естествено и културно благосъстояние с условия за съвременен бизнес и пълностоен метод на живот “, съобщи Милков. Той обясни, че Местната инициативна рибарска група ще се употребява в две посоки - ще се изградят структури в общините, а тя ще работи и със съдействието на неправителствените организации и с цялата общественост, обвързвана с рибарството и аквакултурите.

Участниците в събранието одобриха правилник на сдружението и Управителен съвет, като за негов ръководител бе определен.

Проектът планува действия, ориентирани към подкрепяне на процеса по основаване на МИРГ на територията на общините Русе, Иваново и Борово. Ще се приготвят дейности в поддръжка на създаването и бъдещото осъществяване на тактика, която ще способства за развиването на общностите, занимаващи се с риболовство и произвеждане на аквакултури. 

Съществува осъзната нужда за обединяване на напъните на локалната общественост – обществени, частни и цивилен организации, с цел да се подкрепят интензивно процесите по развиване на територията. Сключено бе съглашение за партньорство за основаване на МИРГ сред Община Русе, Община Иваново, Община Борово и представители на стопанския и нестопанския бранш на целевата територия, като водещ сътрудник е Община Русе.

Дейностите се извършват по план " Подготвителни действия за основаване на Местна инициативна рибарска група /МИРГ/ Община Русе – Община Иваново – Община Борово и за създаване на Стратегия за водено от общностите локално развиване за интервала 2021-2027 година “ по Процедура BG14MFPR001-3.001 " Изграждане на потенциал и подготвителни дейности в поддръжка на създаването и бъдещото осъществяване на тактиките за Водено от общностите локално развиване “ в границите на Програма за морско дело, риболовство и аквакултури 2021-2027 г.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР