Състезателите на Спортен лекоатлетически клуб Дунав“ – Русе се завърнаха

...
</TD
>Състезателите на Спортен лекоатлетически клуб Дунав“ – Русе се завърнаха
Коментари Харесай

Русенката грабна златен медал от Националния шампионат за мъже и жени по лека атлетика

Състезателите на Спортен лекоатлетически клуб " Дунав “ – Русе се завърнаха с четири медала от  Националния шампионат за мъже и дами, който се организира в зала " Фестивална “ в София. Йова Петрова завоюва златото в дисциплината " Овчарски скок “ на Националния шампионат по лека атлетика за мъже и дами.

Русенката пребори конкуренцията с персонално достижение от 3.70 метра. Неин треньор е Димитър Петров.

Ивелина Милкова с треньор Борислав Иванов завоюва златен орден на гюле при дамите с персонален резултат 13.67.

Това заяви ръководителят на СЛАК " Дунав “ и дълготраен рекордьор в бяганията на междинни и дълги дистанции Евгени Игнатов. Той е треньор на Росина Николова, която завоюва бронзов орден от бягането на 400 метра с персонален връх от 56.79 сек. Росина е шампионка на страната за 2024 година при девойките. На 800 метра тя поправя персоналния си връх в дисциплината и с 2:12.64 мин. завоюва сребърното отличие.

" Благодаря на всички състезатели и треньори, които вложиха себе си на 100%, с цел да имаме толкоз мощен старт на годината. Щастлив съм от резултатите, които постигнахме в зала. Вече гледаме към шампионат " Младост “ и летните шампионати. Постиженията на всички русенски клубове още един път потвърждават, че леката атлетика в Русе е жива и би трябвало да има условия, с цел да се развива още по-добре. Благодаря и на сътрудниците ми в Общинския съвет, които гласоподаваха Русе да има нова и съвременна зала за лека атлетика. Вярвам, че това е единствено първата стъпка и скоро ще имаме действителни дейности по планиране и създаване на оборудването ", съобщи Евгени Игнатов.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР