Със сигурност, където е възможно, инфлацията ще се отрази на

...
</TD
>Със сигурност, където е възможно, инфлацията ще се отрази на
Коментари Харесай

Инфлацията ще се отрази върху цената на сянката това лято

Със сигурност, където е допустимо, инфлацията ще се отрази на цените на плажните такъми. Това сподели за " Фокус " Симеон Цветков, ръководител на Асоциацията за развиване на дейностите по ръководство на морските плажове и представител на концесионера на плаж " Бургас-Север ".

" За жал, има едно неравновесие при договорите за концесия, което е в интерес на страната. Годишните такси за концесионерите и наемателите на морски плажове се индексират по отношение на инфлацията, която е 15.3%. Цените на чадъри и шезлонги са такива, каквито са заложени по контракт, което ще рече, че приходите за концесионера са закрепени за годините напред, а приходите на страната се подвигат всяка година по отношение на инфлацията ", уточни Цветков.

Тя няма да се отрази върху цените на чадъра и на шезлонга на Северния плаж в Бургас, съобщи той, защото те са закрепени, само че евентуално ще бъдат наранени тези на някои от другите услуги.

" Убеден съм, че част от сътрудниците, които, по отношение на концесионните си контракти, имат опция да покачват още от миналата цена за чадър и шезлонг, ще го създадат, само че не заради тяхно предпочитание, а с цел да покрият условията на страната. Туризмът и тази година не е приоритет - няма отстъпки за нашия отрасъл по отношение на нарасналата инфлация, което обаче очевидно не е необятна процедура ", сподели още Цветков.

От 1 юни бургаският плаж ще бъде охранителен, като поетапно ще бъде увеличаван броят на спасителите - на 1 юли на Северния към този момент ще има по 22-ма промяна.

" В момента тече подготовката за летния сезон. Уточняваме екипите от Водно-спасителната работа и медицинските лица, с които ще работим. Преговаряме методите за работа с преместваемите обекти и зоните за разполагане на плажни такъми. От през вчерашния ден сме почнали равнене на плажната линия, след което следва почистването ѝ на ръка и разполагането на плажните такъми ", добави Цветков.

Новите фрагменти тази година ще са към 30%, а измежду искащите да бъдат спасители има и значително дами. " Повечето от хората, с които работим, практикуват повече от 20 години, само че всеки сезон има и нови попълнения. Дами в екипа имаме от няколко години. През предходната една от тях, която тогава беше на 18 години, съумя да избави две деца от удавяне ", напомни Симеон Цветков.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР