Със съвместна инициатива на ОУ Олимпи Панов“ и РИОСВ-Русе бе

...
</TD
>Със съвместна инициатива на ОУ Олимпи Панов“ и РИОСВ-Русе бе
Коментари Харесай

Училище в Русе и екоинспекцията отбелязаха Международния ден на биологичното разнообразие

Със взаимна самодейност на ОУ Олимпи Панов “ и РИОСВ-Русе бе маркиран Международният ден на биологичното многообразие 22 май. В занятието се включиха възпитаници от I а и  I б на учебното заведение, като на фокус бе подложен тайственият полуводен живот на евроазиатския бобър, оповестиха от екоинспекцията.

Бобърът несъмнено влияе върху всяка река, която населява, защото природата му е дала ролята на натурален хидроинженер. Този максимален гризач по нашите географски ширини прави по несравним метод бентове и разливи, които са нужни за съществуването на цялото речно биоразнообразие. Там, където има бобри, наложително в съседство се намират доста други животни, които се възползват от гостоприемството му. За  тези и други безпорно потребни за природата " привички “ съумяха да се убедят децата. В края на занятието те получиха маски на семейство бобри, които да изработят независимо.

Международният ден на биологичното многообразие се отбелязва годишно на 22 май от 1992 година Тогава Организация на обединените нации приема текста на Конвенцията за биологичното многообразие (CBD). България ратифицира междурнародния доскумент през февруари 1996 г.  " Бъдете част от проекта “ е тематиката на Международния ден на биологичното многообразие (IDB) през 2024 година Тя е апел за деяние към всички заинтригувани страни за прекъсване и превръщане на загубата на биологично многообразие посредством поддръжка за използването на Глобалната рамка за биологично многообразие Кунминг-Монреал, именуван още План за биологичното многообразие.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР