Салонът на библиотеката на НЧ Светлина“ в русенското село Караманово

...
</TD
>Салонът на библиотеката на НЧ Светлина“ в русенското село Караманово
Коментари Харесай

Пътуващата изложба на конкурса Зимна приказка тръгва от Караманово

Салонът на библиотеката на НЧ " Светлина “ в русенското село Караманово в продължение на седмица ще се трансформира в изложбена зала. Тук ще бъдат изложени получените картини от детския конкурс под мотото " Зимна приказка “.

" Проявата се организира за трета поредна година. С всяко последващо издание състезанието печели по-голяма известност и в него се включват повече участници. Малките художници са пресъздали хубостите на най-студения годишен сезон, без значение че все по-рядко се радват на сняг “, показа читалищният секретар Петя Герасимова.

Тази година в състезанието се включиха 89 деца от всички обитаеми места в община Ценово, които показаха 118 рисунки. Творбите са изпълнени най-вече с обичайната техника – рисунки с моливи, водни и маслени бои, пастели и флумастри.

Началната спирка на пътуващата галерия ще бъде в Караманово, обитаемото място, което е хазаин на проявата. След седмица картините ще отпътуват за читалището в Новград, а по-късно експозицията ще продължи с посещение в Ценово и Долна Студена. Всички участници с изключение на грамоти ще получат и дарове, които да подтикват в допълнение креативните им благоприятни условия.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР