С решение № 211 от 31 май 1993 г. на

...
</TD
>С решение № 211 от 31 май 1993 г. на
Коментари Харесай

Планът за задействане на сирените на Деня на Ботев бе утвърден

С решение № 211 от 31 май 1993 година на Министерския съвет 2 юни е разгласен за Ден на Ботев и на починалите за свободата и независимостта на България, чиято памет се уважава с писък на сирени. Затова всяка година тъкмо в 12.00 часа сирените в цялата страна оповестяват поклонението пред паметта на героите. И тази година акустичният сигнал ще прозвучи в границите на 2 минути.

Областният шеф на Русе Драгомир Драганов към този момент утвърди проект за подготовката и провеждането на процеса по задействане на сирените, които ще звучат с пресечен сигнал. При подаване на сигнала всички пешеходци и пътни транспортни средства в обитаемоте места, като се изключи влаковете, следва да спрат и да останат на място.

От 11.30 часа на 2 юни пред Мемориала на починалите във войните за национално обединяване ще се организира възпоменателна гала, проведена от Община Русе. По традиция церемонията ще стартира с приемане на почетния часовой от началника на гарнизона и пълководец на Военно формирование 32420 подполковник Павлин Илиев. Негово Преосвещенство Главиницкият свещеник Макарий, викарий на Русенския митрополит Негово Високопреосвещенство Наум и свещеници от Русенската света митрополия ще отслужат заупокойна молитва в памет на Христо Ботев и починалите за свободата на отечеството. Слова ще произнесат кметът и регионалният шеф Драгомир Драганов. Церемонията ще приключи с поднасяне на венци и цветя.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР