С разпит на вещо лице продължи днес в Районен съд

...
</TD
>С разпит на вещо лице продължи днес в Районен съд
Коментари Харесай

Пловдивски адвокат: Подсъдимият претендира, че аз сам съм се наръгал в гърдите! Някой му помага!

С разпит на експерт продължи през днешния ден в Районен съд - Пловдив делото против Никола Тепеджийски от село Старосел, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg . 66-годишният мъж е упрекнат в това, че е пробол с нож в гърдите пловдивския юрист Иван Халачев и му е предизвикал две междинни телесни повреди, довели до разстройство на здравето, краткотрайно рисково за живота.

Инцидентът е от 24 декември 2019 година. Според обвинителния акт между потърпевшия и подсъдимия зародили спорове поради унаследен парцел на Халачев, който попадал в околност, част от която била оградена с електропастир, където Тепеджийски отглеждал животните си. Двамата постоянно влизали в словесни разногласия.

На Бъдни вечер 2019 година, към 17.00 часа, потърпевшият решил да отиде до магазина. Когато стигнал до моста на язовир " Пясъчник “, видял, че на него е паркиран с изгасени светлини автомобилът на подсъдимия. Когато доближил, от колата слязъл подсъдимият Тепеджийски, който почнал да наскърбява потърпевшия, да го псува и двамата почнали да се карат. По време на кавгата подсъдимият извадил нож и пробол в гърдите съперника си.

" Подсъдимият Хаджийски е доближен до община Хисаря (жена му работеше в кметството на село Старосел), надлежно до структурите на полицейското ръководство в Хисаря. Имаше голям брой основни процесуални нарушавания. Ножът не е открит досега, а той направи всички вероятни дейности да го укрие ", съобщи пред камерата на Plovdiv24.bg след края на днешното съвещание пострадалият Иван Халачев.

" Освен това не бяха направени разпечатки на телефонните диалози, които обвиненият е направил директно след закононарушението. Не беше направено следене по клетките на телефонните оператори дали той се е премествал и е ходил до Староселската могила, където по-късно беше открит нож, който е допустимо да е оръжието на закононарушението. Някой оказва помощ на подсъдимия Тепеджийски и въпросът е докога ще оказва помощ в това дело! Той пледира непорочност – че ние сме се срещнали на моста и аз съм го нападнал. Той извадил нож и аз самичък съм се наръгал на този нож, а той се е защитавал ", добави още пловдивският правист.

Следващото съвещание по делото ще е на 27 февруари от 14 часа.

Гледайте в прикаченото видео цялото изявление на Халачев пред камерата на Plovdiv24.bg!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР