С открит урок за правото като избор, отговорност и мисия,

...
</TD
>С открит урок за правото като избор, отговорност и мисия,
Коментари Харесай

Открит урок за правото постави начало на образователният цикъл от лекции на Окръжния съд - Бургас

С открит урок за правото като избор, отговорност и задача, Окръжен съд – Бургас сложи началото на Образователната стратегия за тази календарна година. Окръжният арбитър Симеон Михов гостува на втория випуск възпитаници с профил " Съдебна администрация " в Средно учебно заведение " Йордан Йовков ". Съдия Михов стартира своята среща с осмокласниците, представяйки слагането на началото на разделянето на управляващите, като се върна в историята до времето на Френската гражданска война през 1789 година и появяването на барон дьо Монтескьо. Магистратът описа за трудът на френския мъдрец и правист " За духа на законите ", който разкрива същността на законовите и обществени системи на обществата.

  " Правото е житейски избор, който всеки от Вас може да направи, отговорност, която всеки от нас носи като честен и публичен дълг и задача – да бъде следвано, спазвано, отстоявано ", по този начин арбитър Михов разказа своя професионален избор и мотивацията, която следва като магистрат.

Лекторът показа смисъла на съда, да позволява разногласия сред другите субекти – физически и юридически лица, институции, страна. Изискването за обективност на правосъдните процеси, значимостта да бъде чута всяка страна и тезата, която пази.

Откритите уроци от Образователната стратегия " Съдебната власт – осведомен избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури " на Окръжен и Районен съд не престават до края на образователната година.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР