С едноминутно мълчание и полагане на венец и цветя пред

...
</TD
>С едноминутно мълчание и полагане на венец и цветя пред
Коментари Харесай

Данаил Ковачев: Днес свеждаме глава пред неудобните за комунистическия режим достойни хора

С едноминутно безмълвие и полагане на венец и цветя пред мемориала на площад " Оборище “ в Русе регионалният шеф Данаил Ковачев и заместникът му Георги Георгиев уважиха паметта на жертвите на комунистическия режим. По покана на Ковачев в самодейността взе участие и заместител регионалният шеф на Разград Ивелина Игнатова, оповестиха от Областна администрация - Русе. На днешната дата през 1945 година така наречен " Народен съд “ осъжда на гибел 147 души от държавния и интелектуалния хайлайф на Царство България.

Присъдите са изпълнени още същия ден. Сред убитите са тримата регенти на малолетния цар Симеон II, 67 депутати, над 20 министри, трима министър председатели от военния интервал, десетки офицери, магистрати, журналисти и издатели на вестници. Само за няколко месеца убити или безследно изчезнали са десетки хиляди души. Това обаче се оказва едвам началото на репресиите, които заливат страната и не престават с десетилетия.

" Днес свеждаме глава пред неуместните за комунистическия режим почтени хора, които не останаха равнодушни към ориста на страната и свободата на личността. Може би измежду най-важните уроци, които би трябвало да научим, вглеждайки се в предишното си е, че през днешния ден също би трябвало да се противопоставяме на тези, които под прикритието, че сплотяват нацията прокарват личните си ползи “, разяснява Ковачев.

Според него такива хора дискредитират демокрацията у нас и злепоставят България като член на Европейския съюз и НАТО.

От своя страна заместител регионалният шеф Георги Георгиев сложи акцент върху смисъла на гражданското общество за действителното демократично развиване на страната ни през последните години.

" Хората са били принуждавани да имат вяра, че са равни, до момента в който в това време правилните на партията са се употребили с доста преимущества. Хората са били заблуждавани и са живеели в измислена от ръководещите действителност, преднамерено основана, с цел да ги манипулира и да ги подчини по този начин, че да нямат гражданска позиция “, съобщи от своя страна Георги Георгиев.

Заместник регионалният шеф на Разград Ивелина Игнатова дефинира интервала преди измененията като целеустремен и жесток опит за обезличаване на нацията.

" Много е значимо през днешния ден политиците, като работим за разрастване качествата на хората, да покажем какъв брой отрицателни са били последствията от непрекъснатото ограничение на дейностите “, разяснява тя.

Годините сред 1945 и 1989 остават в историята на страната ни като интервал на безчовечен затворнически режим, лагери за насилствен труд, мъчения, изтезания, отнемане от поданство и цялостно поругаване на човешките права.

През 2000 година България одобри специфичен закон, който афишира комунистическия режим в България за незаконен, а Българската комунистическа партия - за виновна за ръководството сред 1944 и 1989 година, довело страната до национална злополука.

Всички дейности на лица, които през посочения интервал са били ориентирани към опозиция и отменяне на комунистическия режим и неговата идеология, са обективни, морално оправдани и почтени за респект, одобряват депутатите в закона, който е в действие и до през днешния ден и в никакъв случай до момента не е променян. Този ден на благодарност и респект е избран като подобен с решение от 19 януари 2011 година по времето на кабинета " Борисов “ по предложение на президентите Жельо Желев и Петър Стоянов.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР