Румяна Толова е кандидат за общински съветник от коалиция Съединени

...
</TD
>Румяна Толова е кандидат за общински съветник от коалиция Съединени
Коментари Харесай

Румяна Толова: Да изградим нова сграда на КОЦ Пловдив. Пловдивчани, борете се за здравето си!

Румяна Толова е претендент за общински консултант от коалиция Съединени за Пловдив с преференция 114 и номер 68 в бюлетината за общински съветници.

Честит професионален празник на всички лекари!

В Пловдив има незабавна нуждата от преструктуриране на здравния бранш, съгласно настоящата Здравна общинска тактика, посредством сливане или ра­зширяване на дейност­та на общинските лечеб­ни заведения.

Ще подобрим материално-техническата база на лечебните заведения посредством закупуване на съвременно съоръжение и инсталация, ще създадем стипендиантски стратегии за специализанти, чието образование да бъде финансирано от особено основан Общински фонд и които, след довеждане докрай, ще продължат своята процедура в общинските лечебни заведения. Ще създадем общинския здравен бранш конкурентноспособен на частния и държавен в града.

Приоритетно за нас е да бъде построена нова постройка на Комплексен онкологичен център- Пловдив.

Статистиката е безмилостна - през предходната година в Европейски Съюз с разнообразни типове рак са диагностицирани 2,7 милиона души, а други 1,3 млн. са умряли в следствие от раково заболяване. Данните за България в от последното десетилетие сочат, че броят на новооткритите болни всяка година е към 30 000 души, което е с 10 000 случая повече в съпоставяне интервала преди 2000-ната година. Всеки втори човек в Европа се сблъсква с тежката диагноза през живота си.

В KOЦ Пловдив всяка година минават лекуване приблизително към 3500 души. В 70-годишната си история лечебното заведение е натрупало опит и престиж, което го подрежда измежду най-хубавите в страната. Преди година, КОЦ Пловдив се снабди и с последно потомство линеен ускорител. Трябва да развиваме и влагаме в това съвременно лечебно заведение. Сега то е " разкрачено " сред две бази - на бул. " Александър Стамболийски " и бул. " Васил Априлов “. Между тях непрестанно сноват бусчета, които разкарват пациентите от едното място до другото и назад. Докога ще продължава това? В интерес на болните хора ли е? Категорично не и би трябвало да сложим завършек на този учредителен призрачен сън.

Ето за какво построяването нова постройка КОЦ Пловдив е главен приоритет за мен като общински консултант в идващия мандат. Здравето, здравето, здравето! Трябва ли да убеждаваме хората, че това е най-важното на този свят .

В базата на бул. " Васил Априлов " се намират диагностично-консултативен блок, хирургично поделение, поделение по клинична патология, администрацията, комисиите, гинекологично поделение, клинична лаборатория. В базата на бул. " Александър Стамболийски " са отделенията по лъчелечение, химиотерапия и болнична аптека. И какво се получава - за ехограф, за мамограф, за съвещания - разкарване от едното място до другото. Губене на време и запаси - на лекари и пациенти.

Ето за какво би трябвало да впрегнем старания, благоприятни условия и общински потенциал и да създадем за пловдивчани това, което заслужават, от което зависи тяхното здраве. Има ли срещу? Не!

Проектът за нова постройка до базата на бул. " Ал. Стамболийски " планува цялостната лечебна и диагностична активност да бъде разположена на едно място. Новата постройка ще разреши и да се покрият най-високите медицински стандарти за лекуване на онкологични болести.

Пловдивчани, да се борим за здравето си! Аз ще го направя дружно с вас! С номер 68 в трите бюлетини – за кмет, кмет на регион, за общински съветници!

Купуването и продаването на гласове е закононарушение!
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР