РИОСВ-Русе получи резултатите от Изпълнителна агенция по околна среда (ИАОС)

...
</TD
>РИОСВ-Русе получи резултатите от Изпълнителна агенция по околна среда (ИАОС)
Коментари Харесай

Ясни са резултатите от специфичните измервания на въздуха в Русе

РИОСВ-Русе получи резултатите от Изпълнителна организация по околна среда (ИАОС) за изпитването на полицикличните ароматни въглеводороди - бензо(а)пирен и нафтален. Пробонабирането беше осъществено редом с изключителното премерване на качеството на атмосферния въздух в Русе през интервала 3 - 6 октомври от  Мобилната автоматизирана станция (МАС), в региона на Русенски университет " Ангел Кънчев “. Пробите са оценени в Изпълнителна агенция по околна среда по газ-хроматографски способ.

За индикатор нафтален законодателството е планувало две правила - маскимално еднократна за половин час и средноденонощна, а за бензо(а)пирена - средногодишна. Отчетените от МАС стойности на двата индикатора са под границата на количествено установяване. В рамките на три денонощия станцията не е отчела и наднормени стойности на останалите органични замъсители - бензен, толуен и ксилен.

Наличието на полициклични ароматни въглеводороди във въздуха е показателно за накои производства в града, само че тези субстанции могат да се отделят и като отпадъчни газове от превоза.

Резултатите от изключителното премерване ще бъдат предоставени на Регонална здравна ревизия – Русе.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР