Рекордните 224 години затвор в Гърция отърва българинът Тошко Тодоров

...
</TD
>Рекордните 224 години затвор в Гърция отърва българинът Тошко Тодоров
Коментари Харесай

Мъж от Пловдивско се размина с 224 години затвор

Рекордните 224 години затвор в Гърция отърва българинът Тошко Тодоров от карловското село Столетово. След арест, серия от митинги в негова отбрана и дълга правосъдна сага, гръцкият съд оневини напълно мъжа.

Той беше упрекнат в трафик на мигранти. В основата се оказа кемпер, който продал на различен мъж. Превозното средство беше арестувано в Гърция с 28 мигранти, натъпкани в него. 

" Все още съм в потрес, въпреки леко да се поотърсих от претърпяното. Но от терзанието се снабдих с високо кръвно, диабет и един заем ", описа в ефира на " Здравей, България " Тошко Тодоров. 

Той съобщи,ч е е изтеглил заема, с цел да заплати хонорара на гръцкия си юрист. " Гръцките управляващи съумяха да заловят същинския причинител на действието. Получи 25 години в гръцки затвор ", изясни мъжът. 

След задържането си преди няколко години той съобщи пред камерата на NOVA: " Жертва съм на една скица, в която в никакъв случай не съм взел участие. Тази скица е за пазаруване на коли и превозване на бежанци в Гърция, с която нямам нищо общо ". 

През октомври 2021 година Тошко Тодоров беше задържан по искане на гръцките управляващи, които упорстваха за неговата екстрадиция.  9 дни, до момента в който бил в следствения арест,непрекъснато си припомнял елементи от договорката с кемпера. Обявата пуснал по интернет. Не двама, а трима мъже от Плевен, които твърди че не познава, пристигнали в къщата му, с цел да го купят.

" Млади момчета от ромски генезис бяха. Усъмни ме, че нито вършиха пазарлъци - да смъкват от цената, нито нищо. Казаха, в случай че искаш може да се свалиш всичко от вътре. Едното момче ми сподели ние ще го караме в Италия и ще го създадем супер разкош ", описа мъжът.  

Освен, че гръцките управляващи откриват в кемпера талоните, в които попада неговото име, водачът, който Тодоров допуска, че е един от купувачите, също е задържан в Гърция.

Прокуратурата, която внесе в пловдивския съд Европейската заповед за задържането му, изиска Тодоров да остане на независимост. В отбрана на мъжа имаше серия от митинги пред съда в Карлово и в Пловдив.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР