Режисьорът Станислав Тодоров-Роги подготвя сериал за русенските събития, когато майки

...
</TD
>Режисьорът Станислав Тодоров-Роги подготвя сериал за русенските събития, когато майки
Коментари Харесай

Станислав Тодоров-Роги прави филм за протестите в Русе

Режисьорът Станислав Тодоров-Роги приготвя сериал за русенските събития, когато майки се опълчват на тоталитарната система у нас, заяви самият той в предаването " Денят на Фокус “ по Радио " Фокус “.

Жестоки са следствията за участвалите в демонстрациите, свързани с обгазяването на Русе – уволнения, изключвания от организации и други " Протест е бил немислима дума, въпреки че това е интервалът на перестройката “, припомня Роги.

" Това е била единствената стачка по време на тоталитарния режим, дружно с тази на тютюневите служащи в Пловдив, която е смачкана със пукотевица по стачкуващите. Има медийно затъмнение и след демонстрациите в Русе не се оповестява нищо за тях на аудиторията – нито телевизия, нито радио “, наблюдава хронологията на събитията Роги.

Властите тогава отхвърлят и омаловажават митинга, като настояват, че става дума за събиране на " шепа хора “. " Не приказваме толкоз за партийна, що се касае за междудържавна политика – въпреки всичко заводът, против който русенци протестирали, е в Гюргево (Румъния). Той е основан от брачната половинка на Чаушеску. Как да се повдигне този въпрос от българските виновни фактори? “, уверен е режисьорът

Стига се до 88-ма година, когато се случва така наречен " митинг на майките с количките “. " Сцената
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР