Регионален природонаучен музей – Пловдив има удоволствието да Ви покани

...
</TD
>Регионален природонаучен музей – Пловдив има удоволствието да Ви покани
Коментари Харесай

Прилепите събират деца и учени на едно място в Пловдив

Регионален природонаучен музей – Пловдив има удоволствието да Ви предложения на презентация на доктор Анелия Павлова на тематика: " Проучване и запазване на прилепите в Пловдив – настоящо положение и бъдещи упования “!

Презентацията ще се организира в сряда 22.02.2023 година от 18:00 часа в зала " Планетариум “ на Регионален природонаучен музей – Пловдив. Очакваме Ви!

Анелия Павлова е родена на 20 юли 1988 година в гр. Пловдив.

Образование:

Доктор, Зоология — Пловдивски университет " Паисий Хилендарски “ — гр. Пловдив (2015—2020)

Магистър, компетентност Биоразнообразие, екология и консервация, Пловдивски университет " Паисий Хилендарски “ — гр. Пловдив (2012—2014)

Бакалавър, компетентност Биология, Пловдивски университет " Паисий Хилендарски “ — гр. Пловдив (2007—2011)

Научни ползи

Гъбни комари, биоспелеология, прилепи.

Международно съдействие

Zoological Research Museum Alexander Koenig, Bonn (Germany)

Museo Civico di Storia Naturale, Verona (Italy)

Текущи планове

Изследвания на гъбни комари в медитерански и субмедитерански хабитати.

Проучвания на гъбните комари в подземните екосистеми.

В сряда 22.02.2023 година от 18:00 часа доктор Анелия Павлова ще показа информация за положението на прилепите в Пловдив, което е основано на скорошната публикация на Станимира Делева и лектора в научното списание на Регионалния природонаучен музей – Пловдив.

Срещата презентация е по концепция на Елена Стоева, която ще показа плана на Зелени Балкани Проект " Природата няма глас, тя има нас ", който се реализира от Българска фондация Биоразнообразие и Сдружение с нестопанска цел Зелени Балкани с финансовата поддръжка на Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по Фонд Активни жители България в границите на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство.

Презентацията е подобаваща за възпитаници в гимназиален стадий на образование и възрастни. Разбира се и по-малките почитатели на прилепите също са добре пристигнали.

Цялата отговорност за наличието в събитието се носи от Зелени Балкани и при никакви условия не може да се приема, че това събитие отразява формалното мнение на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и Оператора на Фонд Активни жители България.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР