Районна прокуратура – Пловдив осъществява надзор на бързо производство, което

...
</TD
>Районна прокуратура – Пловдив осъществява надзор на бързо производство, което
Коментари Харесай

Трима хванати с мигранти на АМ Тракия

Районна прокуратура – Пловдив реализира контрол на бързо произвеждане, което се води за закононарушение по член 281 алинея 2 т.1 и т. 5 от Наказателния кодекс, осъществено от трима мъже в съучастничество – за това, че на при започване на месец октомври 2022 година на автомагистрала " Тракия “, в землището на с. Шишманци, обл. Пловдив, за да набират за себе си имотна полза незаконно подкрепили да обитават в страната посредством осъществяване на транспорт по автомагистрала " Тракия “, на 10 чужденци, представящи се като жители на Сирия, посредством потребление на моторно транспортно средство.

Към сегашния миг, макар извънредно ранния стадий на следствие, с помощта на екипа на районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи – Раковски и чиновници при отдел " Криминална полиция “ към ОД на Министерство на вътрешните работи – Пловдив, под управлението и взаимната работа с наблюдаващия прокурор и проверяващите служители на реда, са събрани задоволително доказателства, въз основата на които са повдигнати обвинявания на трима мъже, български жители. На единия от тях е повдигнато обвиняване и за това, че е управлявал автомобила с мигрантите  след приложимост на наркотични вещество.

Продължават дейните дейности за откриване на всички участници в схемата по отношение на уговаряне, възнаграждение и транспортиране на сирийските жители незаконно през страната.   

Предстои изговаряне на съда по направено искане от страна на РП-Пловдив за взимане на най-тежката мярка за неотклонение " задържане под стража “ по отношение на двама от обвинените.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР