Протест на жители на район Западен се състоя пред сградата

...
</TD
>Протест на жители на район Западен се състоя пред сградата
Коментари Харесай

Граждани на протест: Искаме общински паркинг пред Пълмед и Пещерско шосе да бъде разширено

Протест на поданици на регион " Западен " се състоя пред постройката на РЗИ. Хората се събраха поради строителството на паркинг върху общински терен за потребностите на частната болница " Пълмед ", съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Протестът протече спокойно, бяха се събрали към 60-70 жители, имаше към 10 служители на реда. Кметът на " Западен " Тони Стойчев участва измежду жители. От болница " Пълмед " не изпратиха собствен представител.

Хората, които провеждат митинга, са инициирали подписка, която ще се внесе до Общинския съвет за преразглеждане на контракта сред община Пловдив и фирма " Булфарма " за даване на терена на университетския медицински комплекс " Пълмед ". 

Гражданите упорстват да се скапе съглашението за наем на терена и общината да построи общински паркинг, който да действа, до момента в който не се осъществя разширението на " Пещерско шосе ".

" Положението в целия регион е доста тежко що се касае до паркирането. Възмутени сме, че общинска земя се дава за частно прилагане. Искаме вместо този частен паркинг да се направи общински подобен в интерес на жителите. Искаме също по този начин да се разшири бул. " Пещерско шосе ". Искаме диалог с кмета Костадин Димитров, някой би трябвало да поеме отговорност ", сподели организаторът на митинга Елица Чакмакова.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР