Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия Кольо Фичето“ –

...
</TD
>Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия Кольо Фичето“ –
Коментари Харесай

Строителна гимназия изпрати годината с редица престижни отличия

Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия " Кольо Фичето “ – Бургас, изпрати годината с редица влиятелни оценки. Отличени са възпитаници, учители и шефът на гимназията, по доста мотиви – от проявен цивилен подвиг, до триумфи в образователна и извънкласна активност.

Общинският съвет единомислещо реши да награди с " Почетна значка на Община Бургас “ Димитър Кандилов за проявен подвиг и избавен човешки живот. Заедно със собствен другар той избави давеща се жена на варненския плаж, в първите дни на октомври м.г. Младежите подхващат всичко належащо, с цел да провеждат спасяването ѝ и дружно съумяват да извадят изпадналата в безсъзнание удавница на брега, където ѝ оказват първа помощ. През 2022 година Димитър приключи ПГСАГ " Кольо Фичето “, компетентност " Геодезия “, а сега е студент в Икономическия университет във Варна.

Проект на възпитаници от гимназията за тайните на Ченгене скеле завоюва първо място в научна сесия на Българската академия на науките (БАН) в раздел " Хуманитарни науки “. Той е дело на Магдалена Стоянова, Румяна Драгнева и Стоян Добрев от ХІІ клас и Христо Химитлийски от Х клас. Научни ръководители на младежите са Петя Кудева – старши преподавател по история и циви­лизации, и Яна Иванова – организатор в Регионалния исторически музей в Бургас.

Бургаският план е оценен високо от рецензента гл. ас. доктор Симона Самуилова от Института за исторически проучвания – Българска академия на науките, която отбелязва: " Ученическият план показва две от значи­мите в културно и историческо отношение места в региона на Бургас, а точно остров Света Анастасия и рибарското населено място Ченгене скеле. Темата е акту­ална, защото през последните години има мощен интерес към двете забележителности, което ги трансформира в съществени дестинации за културен туризъм в региона на Южното Черноморие. Учениците сполучливо се оправят с поставената от тях цел да съберат и обобщят по-важните моменти от история­та на посочените обекти с оглед да се подчертае значимостта им освен в районен, само че и в народен аспект. “

Друга група възпитаници, ръководена от госпожа Петя Кудева, както и самата тя, се снабди с влиятелни награди от Националния кръг на ХХХ конкурс на Национален клуб " Родолюбие “.За подготвянето на презентациите оказва помощ и Иванка Делева – основен организатор на РИМ, Бургас.

В края на миналата година, децата от гимназията проведоха Коледен базар в поддръжка на Благотворителната Коледна акция " Доброто продължава - Да дарим Усмивка на възрастните хора в Бургас и района 2022 година Събраната сума е над 2000, като в базара се включиха и доста родители. За усърдието си учениците бяха удостоени с грамота от Община Бургас " Рицар на усмивката “.

Престижно отличие бе връчено и на шефа на гимназията инж. Даниела Симеонова. Тя стана Директор на годината в Националния конкурс " Директор на годината 2022 “ на Синдиката на българските учители. Отличието шефът на ПГСАГ " Кольо Фичето “ - Бургас получи за реализирани високи резултати в взаимната активност и персонален принос за развиването на общественото партньорство.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР