Проф. Момчил Мавров е единственият кандидат за подуправител на Националната

...
</TD
>Проф. Момчил Мавров е единственият кандидат за подуправител на Националната
Коментари Харесай

Пловдивски кадър е единственият кандидат за подуправител на НЗОК

Проф. Момчил Мавров е единственият претендент за подуправител на Националната здравноосигурителна каса. Това излиза наяве от информация на страницата на Парламента. Проф. Мавров е номинация на парламентарната група на ГЕРБ-СДС.

Понеделник бе последния ден, в който трябваше да бъдат излъчени предложенията за длъжността.

Припомняме, че предходната седмица депутатите гласуваха в зала процедурните правила за избор на подуправител на НЗОК. Според тях той би трябвало да бъде определен до края на сегашния месец.

В претекстовете си към номинацията от ГЕРБ-СДС декларират: " Проф. Момчил Мавров е бележит специалист в региона на публичното здраве, в това число по въпросите на административното право и административния развой, и на правното контролиране в опазването на здравето. Участник и преподавател в голям брой обществени конгреси по разнообразни въпроси и проблеми в бранш " Здравеопазване “. Участвал е в договарянията, свързани с подписването на националните рамкови контракти, в разискването и подготовката на редица нормативни актове и законодателни начинания, в междуведомствени препоръки и срещи ".

Мавров е заместник-директор " Административни и стопански въпроси в най-голямата болница в България УМБАЛ " Свети Георги “, Адвокат в САК- Пловдив (2002- 2010г.), Съдебен претендент в Окръжен съд Пловдив (2000- 2001г.)

Научни ползи му ползи са в Здравното законодателство; Административно и административно процесуално право; Обществените поръчки; Международно обществено право; Правна отбрана на правата на индивида.

Мавров е приключил право в ПУ " Паисий Хилендарски “ през 2000 година Има предпазена магистърска степен по финанси в Стопанска академия " Д. А. Ценов “ в Свищов (2007 г.) и магистърска степен по здравен мениджмънт в Медицински университет -Пловдив (2012 г.).
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР