Приветствие на председателя на Общинския съвет инж. към пловдивчани по

...
</TD
>Приветствие на председателя на Общинския съвет инж. към пловдивчани по
Коментари Харесай

Александър Държиков: Днес отдаваме почит към онези достойни българи, съхранили българската идентичност през историята

Приветствие на ръководителя на Общинския съвет инж. към пловдивчани във връзка днешния празник - Деня на националните будители

УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,

Приемете моите най-сърдечни поздравления във връзка 1-ви ноември - Ден на националните будители. Днес отдаваме респект към тези почтени българи, съхранили българската еднаквост през хилядолетната история на нашето битие. Времето не постоянно е съдружник на паметта и постоянно обрича на давност всяка една велика победа, всяка една културна гражданска война, всеки един исполин на мисълта, само че не може да ни отнеме словото, да заличи българщината. Още Паисий е споделил: " Четете и знайте, с цел да не бивате подигравани и укорявани от други племена и народи……. "

На този ден се обръщам и към всички вас, посветили живота си на опазване на това кътче на психика, на самородност – бъдете благословени и бездънен реверанс пред нетленното ви дело. Не спирайте да разпръсквате познанието за българската нематериалност, да будите съзнанието на младите и да поддържате пламъка на българщината!

Хилядолетен народ като българския, би трябвало да познава своя жанр, своята история, своите велики синове. Отговорност на всички ни е да оценяваме това, което ни е съхранило и което съставлява първоосновата на националната ни еднаквост.

Честит празник!

ИНЖ.АЛЕКСАНДЪР ДЪРЖИКОВ

Председател на Общински съвет Пловдив
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР