Приморски паркС Дни на цветята стартира богатата програма от тематични

...
</TD
>Приморски паркС Дни на цветята стартира богатата програма от тематични
Коментари Харесай

Дни на цветята дават начало на тематичните уикенди в Бургас

Приморски парк

С Дни на цветята започва богатата стратегия от тематични уикенди на Община Бургас за 2024. Основното събитие в програмата е обичаното ревю за цветя " Флора Бургас “. В него ще вземат участие над 90 компании и организации. И тази година форумът ще даде среща на ценители на хубостта, експерти в региона на флористиката и ландшафта, фенове градинари и други

В дните от 27 април до 6 май в откритите площи на Експо център " Флора " ще бъдат разположени повече от деведесет компании и професионални организации, които ще покажат най-хубавото от сезонната си цветна продукция, вносни екзотични растения, голямо многообразие от декоративни шубраци и дървета, висококачествени торове, почвени смески, семена и луковици. В залите на центъра ще посрещат създатели на ръчно направени артикули, великденски украси, венци, а също и производители на био артикули и мед.

" Флора Бургас " е единственото по рода си събитие в България, което предлага на своите гости изложбено пространство с показване на артистични съоръжения от растения, аранжировки и фигури, в които основен герои са цветята. В дните преди събитието, в изложбените площи ще работят професионални флористи, компании и ландшафтни архитекти. Спецификата на инсталациите от цветя постанова работа върху всеки подробност и цвете до последния миг преди откриването. Именно в това се крие и приказното очакване и резултат в направата на аранжировките.

В програмата и изложбените площи на Национална галерия на цветя " Флора Бургас " 2024г. ще се включат и Първото орхидеено общество в България, европейска организация на производителите на мушкато, една от най-хубавите маджарски компании, предлагащи профилирана продукция за флористи.

От откриването на събитието на 27 април, до последния му ден - 6 май, на сцена навън, директно измежду изложбените площи ще се проведат демонстрации и работилници, от които ще научите по какъв начин се прави великденска декорация за маса, какви са най-подходящите цветя в аранжировките за сезона, по какъв начин да " излекувате " болната си орхидея и кои са най-редките типове измежду това растение. В празничните дни сцената ще бъде озвучена от доста музика и въодушевление, с помощта на обичани бургаски музиканти.

Вижте програмата на тематичен уикенд Дни на цветята

27.04 /събота/

- 11:00ч. - Официално разкриване на Национална галерия на цветя " Флора " Бургас - в програмата: показване на танц на децата от ДГ " Вълшебство ", концерт на група " Горещ пясък "

- 17:30ч. – Концерт на Бургаски духов оркестър

28.04 /неделя/

- 10:30ч. – Концерт на Бургаски духов оркестър

- 11:30ч. - Детска работилница за засаждане на орхидеи - уредник Първо орхидеено общество в България

- 14:00ч. - Лекция и проява на тематика " Орхидеи " - уредник Първо орхидеено общество в България

- 18:00ч. - Представяне на авторска електронна музика - снимане на видеоклип на бургаските актьори от BORA PROJECT

01.05./сряда/

- 11:00ч. - Концерт на група " Горещ пясък "

- 17:30ч. – Концерт – показване на първия музикален албум " Път към върха “ на вокално трио DEJA VU

04.05./събота/

- 10:30ч. – Великденска работилница за деца - водещ Нина Харанги /флорист/

Работилницата е подобаваща за деца от 7 до 14г. възраст. Участието е единствено след авансово записване на телефон: 0886 11 08 68

- 14:00ч. – Великденска проява - водещ Нина Харанги /флорист/

05.05./неделя/Великден

- 11:00ч. - Концерт на група " Горещ пясък "
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР