При проведена съвместната акция на Регионалната инспекция по околната среда

...
</TD
>При проведена съвместната акция на Регионалната инспекция по околната среда
Коментари Харесай

Откриха 54 незаконно отглеждани защитени птици

При извършена взаимната акция на Регионалната ревизия по околната среда и водите – Пловдив (РИОСВ – Пловдив) и отдел " Криминална полиция “ на Министерство на вътрешните работи – Пловдив в частни домове бяха открити 54 нелегално отглеждани предпазени птици.

Пойните птици от типовете щиглец, нормално конопарче, елшова скатия и диво канарче са държани в кафези. Те са иззети от жилищата на две физически лица в кв. " Коматево “ и в Асеновград, след което са пуснати на независимост от чиновници на екоинспекцията на уместно място.

Срещу причинителите са формирани административнонаказателни производства. Заплашват ги плануваните в Закона за биологичното многообразие санкции в размер до 5 000 лв. и в допълнение обезщетение в размер на 40 лв. за всеки образец.

До дейностите на институциите се стигна след получени сигнали от жители за съществуването на разгласи в интернет за продажба на птици.

Регионална инспекция за опазване на околната среда – Пловдив още веднъж напомня, че всички форми на съзнателно хващане, ликвидиране, владение, преместване, транспортиране, изнасяне зад граница, търговия или замяна на взети от природата екземпляри от предпазени типове е закононарушение. Екоинспекцията ще продължи да работи интензивно за прекратяване на противозаконната търговия с диви пойни птици взаимно с органите на реда.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР