Президентът на КНСБ Пламен Димитров и вицепрезидентът на синдикалната организация

...
</TD
>Президентът на КНСБ Пламен Димитров и вицепрезидентът на синдикалната организация
Коментари Харесай

Синдикатите: 34% от работещите в Благоевградска област са на минимална заплата

Президентът на КНСБ Пламен Димитров и вицепрезидентът на синдикалната организация са на посещаване в Благоевград, с цел да показват Националната акция на КНСБ " По-високи приходи с твоя профсъюз “, съобщи кореспондент на Blagoevgrad24.bg .

По време на конференция в зала " 22-ри Септември “ той изясни в детайли параметрите и задачите на самодейността, като стана ясно, че в границите на акцията, в цялата страна, ще бъдат посетени 150 предприятия. По-късно денем Пламен Димитров и представители на КНСБ ще се срещнат с кмета на Благоевград Методи Байкушев, който се явява един от най-големите работодатели в общината. Посетени ще бъдат и няколко предприятия. Освен това до 17.00 часа в центъра на града ще има ситуирана шатра, в която всеки ще може да подаде сигнал за нарушение на трудовите му права.

Пламен Димитров разяснява, че в Благоевградска област от близо 79 хиляди души, наети по трудови и служебни правни отношения, към 26 хиляди работят на минимална заплата по публични статистически данни.

" Това е близо 34 % от всички служащи. Това съгласно нас не може да бъде правилно. Ниската междинна заплата в частния бранш и това, че към 34 % работят на минимална заплата демонстрира, че сивата стопанска система е необятно публикувана в Благоевградско “, сподели още той.

Той изясни, че всички, които плащат минимални работни заплати ще бъдат вкарани в листата на КНСБ, с цел да притегли вниманието към тези работодатели и да се види каква тъкмо е истината.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР