Президентът изказва съболезнования към близките и семейството на доц. по

...
</TD
>Президентът изказва съболезнования към близките и семейството на доц. по
Коментари Харесай

Президентът изказа съболезнования към близките и семейството на доц. Кирчо Атанасов

Президентът изрича съболезнования към околните и фамилията на доцент във връзка кончината на изтъкнатия учител, държавник и дълготраен директор на Образцовата математическа гимназия “Акад. Кирил Попов " в Пловдив. Поклонението пред доцент ще се състои през днешния ден. 

" Личността на доцент остава ярък образец за родолюбие и интензивно будителство “, показва президентът в съболезнователното си писмо. Той откроява мъдростта, ерудицията и богатия опит на доцент Атанасов, както и уважението към него от жители, общественици и колеги в учителските и научните среди. 

Държавният глава акцентира приноса на доцент за постигането на качество на просветителния развой на международно равнище в ръководената от него ОМГ " Акад. Кирил Попов “ в Пловдив.

" Благодарение както на неговия принос, по този начин и на педагогическия метод на колектива, който той построява, се усилват достиженията и престижът и на гимназията, и на българската математическа школа “, показва още президентът и откроява заслугите на доцент Атанасов и към развитието на образованието в програмирането и компютърните науки. 

Президентът акцентира и активността на доцент Атанасов като създател и деятелен началник на Националния план за ученическо творчество " Народните будители и Аз “, с който доцент се утвърждава като безрезервен родолюбец, работещ за укрепването на българския дух, за това младежите да познават историята на България и полезностите, отстоявани от народните будители и възрожденци.

" До финален мирис той отдаваше неуморни сили на идеята да поддържа и предизвиква развиването на младите генерации “, показва още президентът и напомня, че за своите значими заслуги към напредъка на страната ни, доцент получава най-високото държавно самопризнание – орден " Стара планина “ - I степен.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР