През последните двама месеца в Либхер Хаусгерете Марица са били

...
</TD
>През последните двама месеца в Либхер Хаусгерете Марица са били
Коментари Харесай

Либхер: Освободени са 58 служители, продажбите са в застой!

През последните двама месеца в " Либхер Хаусгерете Марица " са били съкратени от работа 58 души, заяви за Plovdiv24.bg Красимир Кирков, управител " Човешки запаси " в компанията. Коментарът е във връзка информацията, че.

" Продажбите на домашен уреди са в застой в последната година-година и половина. Ние сме обществено виновна акция, само че поради икономическите условия вследствие на войната и високите цени на материалите се постанова да редуцираме щата. Освободили сме на два пъти по 29 индивида, което елементарно може да се ревизира, защото Национален осигурителен институт, Национална агенция за приходите, Инспекцията по труда прецизно наблюдават какво се случва в огромните предприятия. Спазени са всички условия на Кодекса на труда. Освободените хора са с изрядни документи и се записват в бюрата по труда " - разяснява Кирков.

А ето и формалното мнение на ръководството на " Либхер-Хаусгерете Марица " ЕООД:

" Целият бранш на домакинските уреди се намира под невиждан напън. Високите равнища на инфлация, по-високите лихвени проценти и икономическото закъснение в някои области на строителния бранш понижават търсенето на хладилници и фризери.

Поради продължаващия спад в търсенето на доста от главните европейски пазари на " Либхер " сме принудени да приспособяваме планирането на производството си към данните за продажбите. Предприемаме нужните ограничения както за пригаждане на потенциала на личния състав към актуалните пазарни условия, по този начин и в същото време да можем да предложим на нашите чиновници сигурна работна среда в дълготраен проект.

В тази връзка все още са освободени от началото на годината 58 индивида. По 29 през месеците март и април. Съкращенията се правят напълно съгласно трудовото законодателство. Бюрата по труда регулярно осведомят Инспекцията по труда по отношение на броя хора, освободени от компаниите. " Либхер " съблюдава прецизно съответните членове от КТ.

Подборът на сътрудниците се прави съгласно планувания в КТ развой. В тази връзка назначена от работодателя комисия, съгласно законово приети критерии, взема решенията, като всяко едно решение се документира съгласно условията на закона.

Към днешна дата персоналният ни потенциал дава отговор на индустриалните ни проекти, което значи, че индустриален личен състав няма да бъде съкращаван. Нещо повече, сега, в който стартира възстановяване на конюнкурата, ще стартираме да напасваме индустриалните ни потенциали в позитивна посока.

Държим да подчертаем, че в завода от над 17 години съществува орган - Представители на служащите и чиновниците по член 7, алинея 2 от Кодекса на труда, както и Комитет по условия на труд. Членовете на този орган са определени с болшинство повече от две трети от членовете на общото заседание и съставляват работещите по въпросите на трудовите и осигурителните връзки пред работодателя.

Ръководството на завода организира регулярни срещи с представителите на служащите и чиновниците и Комитета по изискванията на труд, на които срещи се съгласуват всички значими решения и се слагат доста въпроси от работещите към управлението. Горецитираните съкращения също по този начин са съгласувани на такива срещи. Освен това вследствие на тези срещи са въведени редица обществени придобивки за целия персонален състав на предприятието.

В умозаключение държим безусловно изрично да подчертаем, че " Либхер " постоянно е спазвал и ще съблюдава законите на Република България. Освен това ние се стремим да сме виновен и обществено ориентиран шеф, стараещ се да поддържа по всякакъв начин своите сътрудници ".

Христо Георгиев, шеф.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР