Председателят на парламентарната комисия по образование , пловдивските депутати от

...
</TD
>Председателят на парламентарната комисия по образование , пловдивските депутати от
Коментари Харесай

В Пловдив започна ремонт за 10 милиона лева на 15-етажна сграда, строена през 1983 г.

Председателят на парламентарната комисия по обучение, пловдивските депутати от ГЕРБ и, кметът на Пловдив и представители на локалната власт дадоха старт на плана за ремонт на студентското общежитие на Пловдивския филиал на Технически университет-София.

Те бяха приветствани от шефа на Филиала на висшето учебно заведение доц.Никола Шакев, както и от ръководителите на Студентски съвет Гергана Димитрова и на домовия съвет Иван Палешников. Младежите благодариха на народните представители за поддръжката и помощта при кандидатстването по плана и връчиха на и удостоверения за приемането им като асоциирани членове на Студентски съвет на ТУ-София, Филиал Пловдив.

От своя страна, ръководителят на просветителната парламентарна комисия също благодари на студентите и на управлението на Филиала за упоритата и навременна работа по подготовката и кандидатстването по плана.

" Това общежитие е доста значимо, както и целият Филиал на Технически университет. Пловдив е региона с максимален механически и промишлен капацитет, по тази причина този план трябваше да получи финансиране, потребностите на бизнеса и промишлеността в района го изискват “ – сподели още.

На събитието участваха още заместител регионалния шеф инж. Атанас Ташков, заместник-кмета по " Образование, бизнес развиване и европейски политики “, кметовете на регионите " Централен “ и " Тракия “ - и, както и доста студенти.

Пловдивският филиал на Технически университет-София завоюва план по програмата на Министерство на образованието и науката за " Саниране, ремонт и обзавеждане на студентски общежития “. Висшето образователно заведение ще получи близо 10 милиона лв. за възобновяване на 15-етажната постройка на бул. “Санкт Петербург “ в Пловдив. Общежитието, в миналото благосъстоятелност на Академията за публични науки и обществено ръководство /АОНСУ/, е издигнато през 1983 година и от този момент в постройката са осъществявани единствено козметични поправки.

След оповестяването на старта на плана, формалните посетители се срещнаха със студенти от Технически университет-София, Филиал Пловдив. Представителите на властта се ангажираха да продължат да оказват поддръжка на висшето учебно заведение за възстановяване на материално-техническата база, както и за създаване на връзки с бизнеса за по-добра реализация на завършващите студенти.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР