Позиция на управителите на ветеринарна клиника Провет:Кучето бива доведено в

...
</TD
>Позиция на управителите на ветеринарна клиника Провет:Кучето бива доведено в
Коментари Харесай

Провет: От медицинска гледна точка е напълно невъзможно животното да е постъпило при нас с превъртян стомах

Позиция на шефовете на ветеринарна клиника " Провет ":

" Кучето бива доведено в клиниката от господин Тодор Чолаков (Тошо Куката) и неговия татко към 8:00 ч. сутринта на 27.12.2023 година с повръщане. След осъществен обзор и кръвни проучвания доктор Севриева слага диагнозата гастрит, като има и подозрения за панкреатит.

Поставена е съответната терапия и пациентът е изпратен у дома с рекомендации за гладна диета и даване само на дребни количества вода на постоянно. На клиентите е дадена рекомендация да се върнат за надзорен обзор на идващия ден, с цел да се наблюдава положението на кучето.

По-късно денем, към 18 ч. положението на животното се утежнява и притежателите го завеждат в друга клиника. Няма по какъв начин да знаем какво са установили сътрудниците там, само че след обзор кучето още веднъж е изпратено за домашно лекуване.

По-късно през нощта коремът на кучето очевидно стартира да се подува и притежателите го завеждат в трета клиника. Там му се прави рентгенова фотография, която демонстрира разширение/превъртане на стомаха. Няколко часа по-късно, на 28.12. рано сутринта кучето умира.

От здравна позиция е изцяло невероятно животното да е постъпило при нас с превъртян корем на 27.12. сутринта и да е умряло на идващия ден 28.12., т.е 20 часа по-късно, защото освен това положение кучетата претърпяват не повече от 4 часа. Освен това, при идването на кучето при нас очевидно то не демонстрира никакви признаци на заболяването, т.е не е подуто.

От името на шефовете и личния състав на клиниката изричаме съболезнования за загубата на Арнолд, само че и стоим твърдо зад гореизразената позиция и професионалното отношение на лекаря, прегледал животното ".
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР