Позиция на общинския съветник :Здравейте! Намирам се в началото на

...
</TD
>Позиция на общинския съветник :Здравейте! Намирам се в началото на
Коментари Харесай

Слави Георгиев: В Капана всяка уличка е превърната в безкраен паркинг

Позиция на общинския консултант:

" Здравейте! Намирам се при започване на квартал “Капана ", сърцето на град Пловдив. Колко общински наредби не се съблюдават единствено в този микрорайон на града?

На първо място, тук имаме въведена " зелена зона “. " Зелена зона “ значи, че тук може да влизат единствено живущи и наематели в " Капана ". В същото време ние виждаме, че влиза който си пожелае, в това число доста коли с напълно непловдивска регистрация. В квартал “Капана ", всяка една негова уличка е превърната в един безконечен паркинг, в който постоянно ставаме очевидци на коли, които търсят показност, на погрешно спрели водачи, на форсиране на мотори, на голям брой бибипкания.

Всичко това не е редно да се случва в " Капана ", още повече когато имаме въведена " зелена зона ". Дали обаче, това е единствената общинска разпоредба, която не се съблюдава на територията на квартала?

За страдание, от много години " Общинска защита " се изтеглила от " Капана " и по никакъв метод не опазва публичния ред. Поради тази причина в квартала се изпълни с голям брой просещи хора, които минават от маса на маса и тормозят хората. Това значи, че ние имаме втора общинска компания, която не си съблюдава отговорностите и не ползва наредбите за публичния ред и сигурност.

Трета общинска разпоредба, по която имаме нарушавания в квартал “Капана ", е тази за цветовете на чадърите. Преди няколко години беше направено едно уеднаквяване.

Според общинската разпоредба, всички чадъри в Пловдив по комерсиалната зона би трябвало да бъдат в светли и бели цветове, и да нямат рекламни надписи, изключително на алкохол.

За страдание, това което виждаме е, че на всички места е цялостно с разноцветни чадъри, което несъмнено, още веднъж е нарушаване на наредбите на Община Пловдив. Всичко това показва, че Община Пловдив е абдикирала от своите отговорности да постанова и да правоприлага своите общински наредби.

Защо тогава те се одобряват и кой би трябвало да ги постанова? Във всеки случай, Пловдив се нуждае от кмет, който напълно да може да правоприлага наредбите на Община Пловдив. Както и да обезпечава за всички жители еднакъв достъп и право на прилагане на " Капана ".

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР