Поредна пречка изникна пред делото за организирана престъпна група, занимаваща

...
</TD
>Поредна пречка изникна пред делото за организирана престъпна група, занимаваща
Коментари Харесай

Трети неуспешен опит да тръгне делото срещу групата на Мотикаря от Пловдив

Поредна спънка изникна пред делото за проведена незаконна група, занимаваща се с разпространяването на детска порнография, против 29-годишния пловдивчанин Павел Скръчков, прочут като Мотикаря, Валентин Палийски и софиянците Александър Иванов и Стефан Великов. Четиримата се изправиха пред Окръжния съд в Пловдив, само че разпоредителното съвещание по този начин и не потегли, защото липсваше един от заседателите, написа " ". Магистратът Весела Евстатиева даде 30-минутна отмора, само че отсъстващата жена по този начин и не се появи и процесът беше отсрочен за 4 септември.

Това е третият несполучлив опит да тръгне делото против групата на Мотикаря. На 24 април четиримата застанаха пред Темида, само че двама от тях бяха без юристи и прокурор Борис Мендев изиска съвещанието да бъде планувано на друга дата. 39 дни по-късно още веднъж имаше обвиняем без бранител.

Според обвиняването незаконната група е основана при започване на януари 2014 година и работила до 18 юли 2017 година Четиримата участници основали интернет страници, уеб сайтове и платформи, където държали и разпространявали фотоси и видеа с порнографско наличие.

Прозвището на Павел Скръчков “Мотикаря " идва от страница за занимателни картинки и колажи във фейсбук, ръководена от него. Тя беше изтривана няколко пъти, само че постоянно се появяваше нова, която бързо набираше известност.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР