Полицията задържа за поредна кражба от църква помориец. Съобщение за

...
</TD
>Полицията задържа за поредна кражба от църква помориец. Съобщение за
Коментари Харесай

Пуснат от затвора в Бургас обира храмове!

Полицията задържа за поредна кражба от черква помориец. Съобщение за грабеж в манастира " Св. Георги “ в Поморие е получено нощес към 4 часа. Задигнати са събрани парични средства в кутия за дарения, оповестиха от ОДМВР - Бургас.

По данни на послушника в храма в постройката е проникнато посредством взломяване катинара на входната врата на така наречен " Аязмо “, по-късно е разрушен катанец на кутия за дарения в същото помещение. Отнета е парична сума в размер на към 20 лв.. От извършените незабавни полицейски дейности е открит и арестуван крадецът – 34-годишен престъпно проявен и неведнъж осъждан за сходни обири от църковни храмове и манастири помориец. Към сегашния миг мъжът е с прекратена присъда " отнемане от независимост “ от бургаския затвор за интервал от един месец  - от 06 ноември до 06 декември. Помориецът е направил цялостни признания, като непринудено върнал отнетата парична сума. Задържан е  за период до 24 часа.

В резултат на спомагателните полицейски дейности е установено, че помориецът е причинител и на опит за навлизане в манастир " Св. Рождество Богородично “, ситуиран в местността " Аязмото “  около 01.40 ч. на 29 ноември. Опитът е останал незавършен, защото се задействала СОТ алармата на манастира. Въпреки това, игуменката на манастира установила разваляне на заключващия механизъм на входната врата на храма и на две от охранителните камери, инсталирани в региона на църковната обител. Общата стойност на нанесената вреда е в размер на към 500 лева

Работата по случаите продължава от чиновници на ОДМВР – Бургас.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР