Показват непоказвани досега картини от Златю Бояджиев в Пловдив, съобщиха

...
</TD
>Показват непоказвани досега картини от Златю Бояджиев в Пловдив, съобщиха
Коментари Харесай

Показват непоказвани досега картини от Златю Бояджиев в Пловдив

Показват непоказвани до момента картини от Златю Бояджиев в Пловдив, оповестиха за " Фокус " от отдел " Култура, археология и културно завещание ". Събитието се приготвя за 22 октомври, когато тъкмо се е родил великия български художник, във връзка 120-тата му годишнина. То ще се организира в къщата-музей на Златю Бояджиев, която е владеене на видния пловдивски доктор и възрожденец доктор Стоян Чомаков. В момента къщата е народен монумент на културата, а като музей на Златю Бояджиев функционира от 1984 година. 

В изложбата ще бъдат показани с изключение на наличните картини на Златю Бояджиев и непоказани до момента картини от фонда на КЦМ.  

Ще бъде показан и първокласния албум на Димитър Пампулов – портрети, публикуван с поддръжката на община Пловдив. Димитър Пампулов е български създател, предприемач и арт-куратор, ръководител на фондация " Златю Бояджиев ". Автор е на книгата " Златю Бояджиев - виденията на Великия майстор ".

На 22 октомври на събитието в Пловдив ще участва, който е лицето на отбелязването на 120-тата годишнина от рождението на Златю Бояджиев. За задачата има основан и Инициативен комитет на национално равнище. Очаква се министърът на културата също да участва.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР