По-високи трудови възнаграждения ще получават педагогическите специалисти и непедагогическия персонал

...
</TD
>По-високи трудови възнаграждения ще получават педагогическите специалисти и непедагогическия персонал
Коментари Харесай

Добри новини за непедагогическия персонал в общинските детски и учебни заведения в Бургас

По-високи трудови хонорари ще получават педагогическите експерти и непедагогическия личен състав в общинските образователни и детски заведения. Днес кметът Димитър Николов и представителите на синдикатите в областта на образованието подписаха анекс на настоящия групов трудов контракт.

" Желанието ми е да работим за още едно нарастване на заплатите до края на годината, изключително на непедагогическия личен състав в детските градини. Тези чиновници, с изключение на работливи, са и доста натоварени - това са хората, които обгрижват по през целия ден най-малките деца. Ще подкрепим детските и образователните заведения с по-малки бюджети, както за маломерните паралелки, по този начин и за по-високите заплати и всеки работещ в областта на образованието ще получи това нарастване “, показа кметът Димитър Николов на срещата със синдикатите в образованието.

Според подписания през днешния ден анекс, самостоятелните съществени работни заплати на педагогическите експерти се усилват с не по-малко от 15 %. Със същия % е нарастването на самостоятелните работни заплати на непедагогическия личен състав в детските градини, а на непедагогическия личен състав в учебните заведения, ЦПЛР и ЦСОП – с не по-малко от 10 %. Всички останали трудови условия и придобивки се резервират, както са написани в настоящия групов трудов контракт.

Синдикалистите благодариха на кмета за ползотворния разговор, положените старания за възстановяване на трудовото заплащане и работните условия в областта на общинското обучение.

Записаните в анекса по-високи трудови хонорари влизат в действие считано от 01.01.2023 г.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР