По инициатива на – областен управител на област Пловдив, днес

...
</TD
>По инициатива на – областен управител на област Пловдив, днес
Коментари Харесай

Областният управител на Пловдив поиска законови промени

По самодейност на – регионален шеф на област Пловдив, през днешния ден се състоя среща в постройката на Областна администрация по отношение на наболялата тематика за междуселищния превоз.

" Целта на срещата ни е да може да установим разговор, при който да се решат съответни проблеми и да бъдат направени оферти за законови промени, тъй че хората да имат превоз и да бъдат обезпечени средства от бюджета. “ – бяха встъпителните думи на Зюмбилев. Обръщайки се към кметовете на общини, регионалният шеф на Пловдив ги прикани да се обединят и пристъпят към документално подаване на съответни оферти.

На срещата участваха над 25 представители на законодателната власт и локалната администрация – депутатите от " Възраждане " Емил Янков и Кръстьо Врачев, Любомир Апостолов, в качеството си на консултант на Станислав Балабанов – народен представител от Има Такъв Народ от парламентарната комисия по превоз, кметове или заместник-кметове на общините от област Пловдив - Сопот, Кричим, " Марица ", " Родопи “, Куклен, Пловдив, Асеновград, Садово, Куклен, Раковски, Карлово, Съединение, Перущица, Калояново, Хисаря, Брезово и други.

Разисквани в открит разговор бяха главните проблеми при организирането и реализирането на публичния междуселищен превоз, а точно, че дребни и отдалечени обитаеми места от общините в област Пловдив са изключително наранени от нередовния превоз като селски крайни точки, а тук-там той напълно липсва.

Повечето от кметовете на общините споделиха своите проблеми и оферти, като да вземем за пример: да се трансформират маршрутните написания, според демографските нужди; невъзможността за закупуване на транспортни средства, които да покриват мрежата в дадена община, заради липса на финансов запас и така нататък

Беше подложен и въпросът за държавна автогара в Пловдив, на който Зюмбилев съобщи: " Пловдив ще има държавна автогара. Очаква се приемането на лиценз “.

Тя ще бъде разположена на Централна гара Пловдив и ще реши казуса с размера на таксите на рейсовете, които правят междуселищните транспорти и както законът изисква, ще бъде начална, междинна и последна спирка за тях.

В резултат на градивната връзка сред управляващите Зюмбилев изиска от кметовете на общините да излъчат специалисти, които да образуват работна група дружно с специалисти на Областна администрация Пловдив, които в най-кратки периоди да внесат своите съответни оферти за промени в нормативната уредба на България.

След привършване на работата на специалистите, систематизираните претенции за законови промени, подписани от кметовете на Общините ще бъдат импортирани от доктор инж. за разглеждане в Парламентарната комисия по превоз и известия.

Присъстващите на срещата депутати от Емил Янков и Кръстьо Врачев поеха ангажимент да внесат съответното предложение на Областна администрация Пловдив в Народното събрание.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР