По-добри трудови възнаграждения ще получават медицинските сестри в сферата на

...
</TD
>По-добри трудови възнаграждения ще получават медицинските сестри в сферата на
Коментари Харесай

Чудесни новини за общинските медицински сестри в Бургас

По-добри трудови хонорари ще получават медицинските сестри в областта на общинското детско и учебно опазване на здравето в Бургас от 1 август. Това стана факт с подписания през днешния ден от кмета и представителите на синдикатите в опазването на здравето нов групов трудов контракт на общинските медицински експерти по здравни грижи.

" Благодаря Ви за дейната позиция, ползотворното ни партньорство и положителната работата Ви в името на заетите в областта на общинското детско и учебно опазване на здравето. Мисля, че дружно успяхме с новия групов трудов контракт да надградим постигнатото в предходното КТД “, показа по време на срещата с представителите на синдикатите кметът.

Според новия документ началната съществена месечна заплата за здравна сестра в независими детски ясли и яслени групи в детска градина ще бъде нараснала от 1600 лева на 1750 лева, а началната съществена месечна заплата за здравна сестра в детски градини и учебни заведения от 1620 лева на 1700 лева Началната съществена заплата на учебен доктор от 2070 лева става 2170 лева

Освен премията за 01.11. - Денят на националните будители, в размер на половин минимална работна заплата /МРЗ/, общинските медицински сестри ще получават и парична премия за 07.04 - Деня на здравния служащ, в размер на една МРЗ.

Договорена бе и присъединителна годишна вноска за нечленуващите в двата представителни синдиката в размер на 200 лева, а за новопостъпилите чиновници ще се дава ваучер за работно облекло, симетричен на оставащите до края на календарната година месеци. Всички останали трудови условия и придобивки се резервират, както бе написано в настоящия досега групов трудов контракт.

Синдикалистите благодариха на кмета за непрекъснатия разговор и схващане на браншовите проблеми, както и положените старания за възстановяване на трудовото заплащане и работни условия в областта на общинското опазване на здравето.

Договорените през днешния ден по-високи работни и спомагателни хонорари в новия трудов контракт влизат в действие считано от 01.08.2023 г.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР