Пловдивският Окръжен съд призна за невинен Красимир Батаклиев, сина на

...
</TD
>Пловдивският Окръжен съд призна за невинен Красимир Батаклиев, сина на
Коментари Харесай

Синът на Батаклиев бе признат за невинен

Пловдивският Окръжен съд призна за почтен Красимир Батаклиев, сина на някогашния транспортен необут Ангел Батаклиев, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Днес бе даден ход на последното дело от сагата с Батаклиев,

На делото участва очевидецът Десислав Кавърмов, който е бил дружно с служителя на реда, който Батаклиев опитал да подкупи - Георги Марудов. Съдът откри, че Кавърмов няколко пъти е объркал своите версии и показания пред съда. След изгледаните видеозаписи в днешното дело и след днешните отговори на въпросите на съда се откри, че в предишното правосъдно съвещание е споделил, че е бил до Марудов по време на предаването на плика от страна на Батаклиев, а през днешния ден се видя на видеото, че в действителност не е бил.

Поради обърканите версии на Кавърмов, юристът на Батаклиев Делчо Джубелиев изиска конституиране на несъгласие от Кавръмов. 

Прокурор Борис Мендев показа пред правосъдния състав, че съгласно показанията на Марудов, Батаклиев го е питал “Няма ли по какъв начин да се оправят нещата по различен метод? " и след това е подал плика към служителя на реда. Прокурорът смята, че неговото желание е било да не бъде глобен, и поради това е направил опит за рушвет.

Мендев изиска присъда за Батаклиев в размера на минимално отнемане от независимост, с най-малък изпитателен период, предвид на позитивните му характеристични данни, и дребната сума, която е предложил.

Джубелиев пък упрекна “несъвременната " българска прокоратура и призна, че е имало пари в плика, само че акцентира на положителните качества на неговия клиент. Сподели, че очевидецът Кавръмов непрекъснато е бъркал своите показания, и акцентира на това, че няколко пъти е отговарял с " Не знам " на въпросите на съда, и че не си спомня нищо.

Красимир Батаклиев помоли съда да го осъдят с лека присъда, в случай че преценяват за вярно, само че неговото предпочитание бе да бъде приет за почтен.  

Председателят на днешното съвещание бе арбитър Иван Бонев, който не бе склонен с това Батаклиев да бъде приет за почтен, само че правосъдните заседатели съумяха да дадат благополучен край за Батаклиев на делото му, и той бе приет за почтен. 

Разноските по делото ще бъдат поети от страната, а на Батаклиев ще бъдат върнати две банкноти по 10 лв. след правосъдното решение. Делото предстои на обжалване, а съгласно юрист Джубелиев, то може да доближи и до Върховен съд.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР