Пловдивски общественици предлагат първата градска градина в България, позната като

...
</TD
>Пловдивски общественици предлагат първата градска градина в България, позната като
Коментари Харесай

Предлагат първият парк в Пловдив да носи името на Иван Вазов

Пловдивски общественици оферират първата градска градина в България, позната като Дондуковата градина, да се споделя " Иван Вазов ". Кметът на регион " Централен " разгласи в изявление за Plovdiv24.bg , че поддържа концепцията и разкри по какъв начин се е зародила. 

" Когато приказваме за Патриарха на българската литература, няма по какъв начин да не приема и не поддържа такава концепция. Може би предизвикани от обстоятелството, че към този момент паметникът, бюстът на Вазов към този момент е забележим и ще ни посреща в първата градска градина. Може би предизвикани от обстоятелството, че тъкмо в тази зона той е живял и творил. По-скоро предизвикани от чиста българщина, от словото, от историческите обстоятелства и литературата, която ни е оставил и с която ние се гордеем като общество, поражда тази концепция. Единствено единствено мога да поддържа, тъй като какво сме ние като нация, в случай че не помним историята, в случай че не почитаме нашите будители и хората които са основали модерна България? " - сподели Стаменов.

На оградата на кметството на регион " Централен " е сложена паметна плоча с лика на Иван Вазов. Тя ще бъде поддържана и отсега нататък. С помощта на шефа на Историческия музей и на жители е открита достоверната каменна плоча, която е била в постройката, в която той е живял. Предстои тя да бъде реставрирана и да се обследва точното място, с цел да може също да ситуира. 

" В най-скоро време ще предложа на Общински съвет решение за преименуване на първата градска градина в нашия град с името " Иван Вазов ". Все повече пловдивчани, минавайки около нея, й споделят " Вазовата градина " и е добре съветниците, които съставляват всеки един от нас, да дадат своето мнение и решение, с цел да може да продължим да развиваме града " - разяснява Стаменов.

Администрацията на " Централен " приготвя взаимна самодейност с Историческия музей, Държавния списък и Народната библиотека за откриването на реконструирания парк. 

" Подготвяме галерия за цялата зона към градската градина - по какъв начин се е развивала във времето, коя постройка с какво предопределение е била, по какъв начин е изглеждала в достоверен тип, по какъв начин наподобява в този момент. Говоря за цялото каре сред " Бетовен ", " Христо Г. Данов " и " Шести септември ". Със сигурност пловдивчани ще видят доста любопитни обстоятелства и ще осъзнаем какъв брой доста се е трансформирал нашият град в последния век и какъв брой доста е съхранил отново в същия този интервал " - изясни кметът.

Откриващото събитие се чака да се случи в първите топли дни на месец април.

Цялото изявление гледайте в прикаченото видео!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР