Пловдивчани се събраха пред сградата на община Пловдив, за да

...
</TD
>Пловдивчани се събраха пред сградата на община Пловдив, за да
Коментари Харесай

Граждани настояват за незабавно спиране на пробива при Водната палата

Пловдивчани се събраха пред постройката на община Пловдив, с цел да внесат подписката за прекъсване на пробива при Водната палата, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Гражданите упорстват да се търси решение за града и да се влага в публичния превоз. Срамно е, че община Пловдив подценява градския превоз за сметка на вложение в ненужни инфраструктурни обекти съгласно хората.

Те упорстват за неотложно прекъсване на строителните действия на обекта. Протестиращите против пробива са подали искане за среща с кмета и отрасловите заместници. 

Общинският консултант Владимир Кисьов не пожела да им отговори в прав текст по какъв начин ще гласоподава на идната изключителна среща. Колегата му Георги Величков сподели, че ще гласоподава " срещу " и се надява специалисти да се произнесат до каква степен този план е уместен за жителите. 

Двама представители на протестиращите бяха позволени до постройката на общината, с цел да внесат подписката, в която има над 800 подписа на съперници на пробива. 

" Искаме спиране на този план. Считаме, че е обикновено да се организира публично разискване, с специалисти, и да се вземе съответно решение. Не кметът еднолично да вземе решение " - безапелационни са хората. 

С протестиращите се срещна изпълняващият длъжността кмет Величко Родопски. Гражданите желаеха неотложно прекъсване на строителните действия до осъществяване на изключителната сесия. Родопски им отговори, че няма право да ги стопира, само че даде обещание, че ще направи информация.

Парите за построяването на обекта не могат да се пренасочат към различен план. Досега на компанията реализатор не е преведена и една стотинка. 

Подробности за разправията гледайте в прикаченото видео!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР