Петима български граждани са сред пострадалите при , съобщиха от

...
</TD
>Петима български граждани са сред пострадалите при , съобщиха от
Коментари Харесай

Петима са пострадалите българи при инцидента с кораба Русе Престиж

Петима български жители са измежду потърпевшите при, оповестиха от Министерство на външните работи, представени от Българска телеграфна агенция. Петимата българи са били прегледани и са се завърнали на кораба, който е траял по маршрута си.

По информация на посолството на Република България във Виена, на 29 март т.г. към 22:30 часа локално време круизен транспортен съд " Русе Престиж “ с български екипаж и 142 пасажери на борда, най-вече немски жители, е изгубил ръководство за малко заради техническа щета. Това е станало по време на прекосяване през шлюзовете на водна централа " Ашах " - Горна Австрия, в региона на окръг Ефердинг в посока Линц. Корабът се е блъснал в шлюзовата стена, като по него има минимални външни вреди. По време на случая са потърпевши 17 души. Сред тях са били и петима български жители, най-вече от екипажа, които са били прегледани и са се завърнали на кораба, който е траял по маршрута си в посока Линц, Дюрнщайн, Виена и Будапеща, осведомят от външното ни министерство.

Посолството на България във Виена е в непрекъснат контакт с австрийските управляващи и продължава да координира дейностите си с тях до цялостното изясняване на събитията към случая. При потребност от подпомагане българските жители могат да се обръщат към посолството ни във Виена на следните телефонни номера: тел.: +43 1 505 31 13, +43 1 505 64 44 или на дежурен телефон в извънработно време: +43 6991 888 21 01.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР