Първите 100 нови електрически велосипеда вече са на разположение на

...
</TD
>Първите 100 нови електрически велосипеда вече са на разположение на
Коментари Харесай

Новите електрически велосипеди вече са по улиците на Бургас

Първите 100 нови електрически велосипеда към този момент са разполагаем на бургазлии и посетители на града. Те са направени от олекотена алуминиева структура, което ги прави извънредно лесни за каране, а с изключение на като електрически, могат да бъдат употребени и механично посредством въртене на педали. Новината заяви кметът на Бургас.

За улеснение на велосипедистите, те са ситуирани на основни точки в разнообразни елементи на Бургас.  В Морската градина има 4 вело станции за наемане на електрически колела, които се намират до КЦ " Морско казино “, Флората, зад Графична база и до хотел " Приморец “.

Останалите пунктове са в парка на ж.к. " Славейков “ до бул. " Тракия “, в ж.к. " Зорница “ /Двете брези/, пред Младежкия културен център, жп гарата и скейт парка в ж.к. " Изгрев “.

Наемането на електрически велосипед ще става посредством мобилното приложение " Burgas Bikes “, което е налично за Android и iOS на Apple. То е създадено от софтуерната компания А1 България по поръчка на Община Бургас.

След сканиране на QR код, елементарно и бързо приложението може да бъде свалено на мобилен телефон и след къса регистрация да се пристъпи към наемане.

В електронната платформа всеки ще може да прегледа специфичната карта, на която са маркирани свободните транспортни средства, както и да се направи резервация за наемане на велосипед.

Приложението ще дава още информация за цените и таксите за предоставяната услуга, както и опция за заплащане с дебитна или кредитна карта.

За да се избегне безразборното им оставяне на разнообразни места в града, колелата ще могат да се връщат единствено на профилираните площадки.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР