Първа копка на нов център за обслужване на уязвими групи

...
</TD
>Първа копка на нов център за обслужване на уязвими групи
Коментари Харесай

Първа копка на център за обслужване на уязвими групи бе направена в Столипиново

Първа копка на нов център за обслужване на уязвими групи беше направена на публична гала на ул. " Калина " 61 в пловдивския квартал " Столипиново ", съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Изграждането на обекта се осъществя по програма " Местно развиване, понижаване на бедността и усъвършенствано включване на уязвими групи ", финансирана от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021г. На церемонията участваха заместник-кметът на община Пловдив, заместник-кметът на регион " Източен " Ерол Садъков, Веселина Ботева - шеф дирекция " Социална политика ", Асен Карагьозов - ръководител на фондация " Рома ", която е сътрудник на община Пловдив по плана, д-р - шеф дирекция " Социално подкрепяне ".

Това е следващият план в обществената сфера, който община Пловдив завоюва. Той е на стойност малко над 2.3 милиона лв.. Предстои да се построи постройка с повърхност към 457 кв. метра, която ще бъде център за обществени и здравни услуги. Стойността на постройката е 899 000 лева с Данък добавена стойност, при оповестена цена в публичната поръчка 930 000 лева с Данък добавена стойност. Центърът би трябвало да бъде построен и въведен в употреба за 100 дни, разгласи заместник-кметът и пожела на строителите слънчеви дни и да няма изненади с подземния кадастър. 

Ръководител на плана е Недка Петрова, която съобщи, че задачата е да се основат условия за предварителна защита и възстановяване на настройката на популацията към образованието и здравните потребности. В центъра ще се правят и съпътстващи услуги, като да вземем за пример храна за най-уязвимите групи. Тук ще работят 13 индивида - здравни и просветителни посредници, обществени служащи, музикален възпитател, експерт по изкуства. 

" В квартала има филиали на много институции. Идеята не е единствено да ги поддържаме, когато дойдат с съответен проблем, а експертите да ги съветват и насочват, с цел да не се разхождат по институциите. Идеята е да приобщим популацията да разпознава институциите като благожелателно място " - добави доктор.

Проектът е новаторски за България, означи ръководителят на фондация " Рома " Асен Карагьозов. Той похвали община Пловдив за положителните практики в обществената сфера и съобщи убеденост, че планът ще бъде мултиплициран и в други градове в страната.

Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР