Отделението по кардиология в УМБАЛ Пловдив за пръв път се

...
</TD
>Отделението по кардиология в УМБАЛ Пловдив за пръв път се
Коментари Харесай

Кардиолог: И 30-годишни вече имат високо кръвно

Отделението по кардиология в УМБАЛ " Пловдив " за пръв път се включва в националната акция за отбелязване на Деня на битката с артериална хипертония. Инициативата има за цел да се вършат инцидентни скринингови измервания артериалното налягане на хората, заяви за Plovdiv4.bg  специализантът д-р Атанас Папазов.

Екип от трима лекари - доктор Папазов, доктор Симеон Костадинов и доктор Цветанка Гънгова, и здравната сестра Десислава Христозова правят прегледи в пункта на Първа кардиология в УМБАЛ " Пловдив " до постройката на общината.

Идеята е да се увеличи осведомеността на хората за болестта, да се открият хора, които имат високо артериално налягане, само че не знаят, а също и да се ревизира контролът на стойностите при пациентите с сложена към този момент диагноза. 

Възрастовата граница на хората с артериална хипертония понижава, като към този момент и 30-годишни страдат от това заболяване. 

Наблюденията демонстрират, че при част от хората има неоптимален надзор и медикаментите не са оптимално дозирани. Вероятно пациентите не вървят толкоз постоянно при лекарите си, което може би е повода за неоптималния надзор, разяснява доктор Папазов.

Повече гледайте в прикаченото видео!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР