От понеделник започва почистване на коритото на река Стряма край

...
</TD
>От понеделник започва почистване на коритото на река Стряма край
Коментари Харесай

Започва почистване на коритото на Стряма край Трилистник

От понеделник стартира разчистване на коритото на река Стряма край с. Трилистник, заяви регионалният шеф на област Пловдив. Дейностите ще бъдат осъществени с техника и средства от държавното сдружение " Напоителни системи “, които по закон имат ангажимент да поддържат поправеното корито в тази част на реката.

" Тъй като пловдивското отделение не разполага с нужната техника, след диалози с министъра на земеделието и управлението на държавното сдружение постигнахме договореност за решение на казуса и прекачване на машини от Стара Загора и Сливен, които ще обезпечат проводимостта на коритата “, изясни регионалният шеф. Той акцентира, че дейностите ще се извършат на база предписанията и под контрола на Басейнова дирекция.

" Разбираме терзанията на хората след тежките наводнения през септември предходната година в региона на Карловско и сме в непрекъсната връзка с кмета на селото Мирчо Петров. Жителите на селото би трябвало да са спокойни, тъй като няма директна опасност от наводняване. Определени са няколко сериозни сектора и преди пролетните високи води подхващаме превантивни дейности “, разяснява още.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР