От понеделник 7 август 2023г. до края на месеца, зала

...
</TD
>От понеделник 7 август 2023г. до края на месеца, зала
Коментари Харесай

Затварят емблематична за Пловдив зала за посещение

От понеделник 7 август 2023г. до края на месеца, зала " Съединение “ на Регионалния исторически музей в Пловдив ще бъде затворена за гости. Това се постанова заради осъществяването на настоящ ремонт на постройката, който включва подготовка и боядисване на стени и тавани, изстъргване и боядисване с блажна багра на дървени прозорци, изстъргване и боядисване с блажна багра на дървени порти, запълване фуги по ъгли и стени в залата, циклене и лакиране на паркет, циклене ръчно и боядисване с лак на два броя стълбища, боядисване с блажна багра на парапети на стълбища и втори етаж на залата и каси на порти.

Ремонтът е част от дейностите по Проект № BGCULTURE-1.001-0016, с название " Културното завещание на Пловдив, показано в ревитализирани, реставрирани и реновирани места “, финансиран по Резултат 1 " Подобрено ръководство на културното завещание “, Подрезултат 1.1 " Културно завещание, показано в ревитализирани, реставрирани и реновирани места “, по Програма " Културно предприемачество, завещание и съдействие “, посредством ФМ на ЕИП 2014-2021 г. 

Първото огромно събитие в ремонтираната зала " Съединение “ през септември ще е изложбата " Дарителството има значение “, която РИМ - Пловдив ще показа като част от програмата за честването на 138-та годишнина от Съединението на България и Празник на град Пловдив на 6 септември.

Докато трае ремонтът на красивата зала " Съединение “, която в миналото е служела на Областното заседание на Източна Румелия, а след Съединението в нея се обитава Пловдивската национална библиотека, Регионален исторически музей Пловдив ви чака в другите си три здания, в които са ситуирани експозиции – " Българско възобновление ", " Книгоиздаване в България през втората половина на XIX и началото на XX век " и Музеен център за модерна история.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР