От Демократи за силна България излязоха с позиция относно взетите

...
</TD
>От Демократи за силна България излязоха с позиция относно взетите
Коментари Харесай

ДСБ призовава ПП-ДБ да поиска третия мандат за съставянето на технически кабинет

От " Демократи за мощна България " излязоха с позиция по отношение на взетите решения на провелия се през вчерашния ден Изпълнителен съвет на партията. На него е била изработен анализ на миналите парламентарни и европейски избори, съдружна политика и организационни въпроси на партията.

На своята публична страница във Facebook от партията разгласиха решенията, които са били взети на съвета. 

От партията афишират резултатите, реализирани на изборите в границите на огромната коалиция ПП-ДБ, като " незадоволителни ". Те показват обаче, че те са " разумно разследване на позволените неточности в основаната управническа структура ".

" Оценяваме политическото решение " Продължаваме промяната - Демократична България " сами да носим отговорност за кабинета " Денков " като погрешно. То бе решение за излаз от рецесията, само че неналичието на ясно съдружно съглашение разреши ГЕРБ да работят като ръководеща съпротива ", написа в позицията.

Въпреки сериозната оценка за миналото деветмесечно ръководство на колаицията, взаимно с ГЕРБ-СДС, от " Демократи за мощна България " считат, че конфигурацията ПП-ДБ би трябвало да продължи да съществува като " опция на корупционното статуквото и главен поръчител за отстояване европейския път и участието на страната в НАТО ". Но има и апел за основаването на модел за по-ефективно и равнопоставено взаимоотношение.

От ДСБ обаче декларират, че обединяването " Демократична България " е " най-успешната и най-дълго траяла формула на обединяване в демократичния набор, която би трябвало да бъде съхранена, надграждана и развивана ". Според тях бъдещето зависи от " задълбочаването на връзката посредством общи съвещания на управителните органи, координацията и разглеждането на всички провокации пред всяка една от двете партии в " Демократична България " като общи ".

Партията вижда заплаха за бъдещето на страната в актуалната политическа рецесия. Именно поради това те оферират на сътрудниците си в ПП-ДБ да обсъдят механизъм за излизане от нея чрез третия мандат посредством съставяне на механически кабинет, който да " подсигурява европейския либерален, правов и антикорупционен ред, и съхраняването на парламентарната република ".

Цялата резолюция: 

На свое съвещание, извършено на 06.07.2024 година, Изпълнителният съвет на Политическа партия " Демократи за мощна България ":

1. Изказва своята признателност на всички български жители за дадената поддръжка за обединението " Продължаваме промяната - Демократична България " и в частност за поддръжката за претендентите на " Демократи за мощна България ". Оценява резултатите от изборите като незадоволителни, само че и разумно разследване на позволените неточности в основаната управническа структура.

Оценяваме политическото решение " Продължаваме промяната - Демократична България " сами да носим отговорност за кабинета " Денков “ като погрешно. То бе решение за излаз от рецесията, само че неналичието на ясно съдружно съглашение разреши ГЕРБ да работят като ръководеща съпротива.

2. Споделяме разбирането, че " Демократична България " е най-успешната и най-дълго траяла формула на обединяване в демократичния набор, която би трябвало да бъде съхранена, надграждана и развивана. Задълбочаването на връзката посредством общи съвещания на управителните органи, координацията и разглеждането на всички провокации пред всяка една от двете партии в “Демократична България " като общи, е рационална и вярна стъпка в тази посока.

3. Определя обединението " Продължаваме промяната - Демократична България " като естествено обединяване на хора, споделящи общи полезности, единствена опция на корупционното статуквото и главен поръчител за отстояване европейския път и участието на страната в НАТО. Изразява своята убеденост, че обединението има потребност от спомагателна консолидация и основаване на модел за по-ефективно и равнопоставено взаимоотношение.

4. Констатира с тревора, че решението на ГЕРБ за неуспех на ротацията, вкарването на страната ни в следващите изключителни избори и последвалият следващ несполучлив опит за сформиране на държавно управление от тяхна страна, задълбочават политическата рецесия и усилват заканите пред демократичната система на ръководство.

5. Предлагаме на сътрудниците си от " Продължаваме промяната - Демократична България " да обсъдим и приемем механизъм за излизане от актуалната политическа рецесия. Считаме, че такава опция е да желаяме третия мандат, който да бъде преглеждат като " народен ". Създаденото с него ръководство под формата на " механически кабинет ", би трябвало да подсигурява европейския либерален, правов и антикорупционен ред, и съхраняването на парламентарната република.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР