От 25 до 27 април 2024 година Благоевград става домакин

...
</TD
>От 25 до 27 април 2024 година Благоевград става домакин
Коментари Харесай

Хлябът и българските традиции във фокуса на голям празник в Благоевград

От 25 до 27 април 2024 година Благоевград става хазаин на XXV Национален училищен празник " За хляба наш… “.

Заявления за присъединяване към този момент се одобряват на адрес [email protected], според оповестените периоди за другите състезания.

Празникът, отдаден на Деня на Земята – 22 април, се провежда от Община Благоевград, Министерство на образованието и науката, РУО – Благоевград, Центъра за личностно и креативно развиване на децата на Благоевград и Национален замък на културата, от Община Благоевград. 

Целта на състезанието е учениците да се срещнат с българските обичаи, свързани с производството на самун и хлебни артикули, както и измежду младежите да бъдат образувани познания и привички за здравословното хранене и здравословен метод на живот.

И тази година участниците ще творят в разнообразни категории: научни разработки, есе, роман, стихотворение, рисунка, приложно изкуство, цифрова рисунка, " Рецептите на баба “, " Сценично показване на ритуали, драматизации, песни и танци, свързани с хляба ", макети и хлебни произведения.

На финала всички спечелили в другите категории ще бъдат наградени.

Творбите за присъединяване се изпращат до 12 април 2024 година на пощенски адрес: Благоевград 2700 улица " Бистрица " №1 /Младежки дом/ пощенска кутия 152.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР