Остри реплики и обидни квалификации по време на днешната сесия

...
</TD
>Остри реплики и обидни квалификации по време на днешната сесия
Коментари Харесай

Слави Георгиев ядоса кмета: Оставяте Пловдив със 160 млн. лв. задължения

Остри реплики и обидни квалификации по време на днешната сесия на Общинския съвет на Пловдив прекъснаха съвещанието за поредна отмора, съобщи кореспондент на  Plovdiv24.bg.

След гневен коментар от страна на самостоятелния общински консултант за закупуването на зала " Строител " и за това, че няма нужда от това, последваха реплики от страна на кмета, който го назова " Палячо ".

Председателят на групата на общинските съветници от ГЕРБ Йордан Илиев изиска предлагането на зала " Строител " да не се гледа, защото средствата за нея бяха трансферирани за реализацията на контракта с " Тикси " за електронно-билетната система.

Кметът му опонира, че желае да види лицата на общинските съветници, които ще гласоподават срещу закупуването на спортното оборудване, които са срещу децата, спорта и така нататък Точката е в дневния ред и се разисква за следващ път, откакто от предходната есен Община Пловдив се пробва да закупи спортното оборудване.

" Тук има преговорна комисия - продавачът иска 5 млн. лева и ние директно ги даваме. След като тази зала е толкоз сполучлива, дано притежателите си я ползват със здраве. Община Пловдив разполага с достатъчно зали, включително все още в развой на строителство. " уточни и добави: " Не знам дали знаете колко остават за идващите, които идват след вас 144 млн. лева.  и след днешната сесия 160 млн. лева остават след вашия мандат. Вас интересува ли ви какво оставяте в Община Пловдив след вашия мандат - какъв брой събития организирахте в " Колодрума ", в зала " Олимпиада ", само че дайте да купим зала " Строител ". Моите почетения към ВК " Марица " до момента е играл на Колодрума - могат и да не плашат. Спортната зала на университета.

Според изпълнителния шеф на ВК " Марица " Борислав Халачев: За вътрешно първенство обикаляме по всички зали в Пловдив, тъй като би трябвало да си плащаме в " Колодрума ". Чисто логистично не е комфортно и не е професионално. Ние се опитваме да вършим професионален спорт и се гордеем, че сме част от Пловдив..

Кметът, от своя страна, си изпусна нервите и стартира да репликира: Построихме стадион за 58 млн. лева, зала за 62 млн. лева Колодрума, само че тя е неизползваема, не знам по какъв начин е взела Акт 16. Проверете какъв брой коства една седалка на залата и какъв брой коства на стадиона. Жалко, за сребърници се продавате. Имаме 124 млн. отговорности, привлекли  сме над 500 млн,. лева външни вложения. Знаете ли го това, или минава услужливо през вашето схващане? Сигурно имате предходен опит във връзка с пенсионирането, обърна се кметът към във връзка въпрос на общинския консултант дали с контракта с компания " Тикси " Димитров обезпечава пенсионирането си.

Последваха още по-остри реплики във връзка с гласуването на значими за Пловдив тематики:

: Къде бяхте вие тогава - криехте се, като мишка?

: Къде и бил ти, Палячо. Целият град вижда какво оставям след себе си, единствено ти не го виждаш.

След скандалните реплики даде отмора.

Повече вижте във видеото

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР