Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт спрямо Денис Р., на

...
</TD
> Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт спрямо Денис Р., на
Коментари Харесай

След сключен брак в Пловдив: Денис дрогирал жена си и я принудил да признае изневяра

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт по отношение на Денис Р., на 27 година Той е предаден на съд по девет обвинявания.

Първото е за това, че на 12.08.2023 година в Лайпциг е отвлякъл 23-годишна жена, като действието е осъществено в изискванията на домашно принуждение и с проявена особена свирепост – закононарушение по чл.142, ал.3, т.3, вр. ал.2 т.5а, вр. ал.1 от Наказателния кодекс.

Второто е за това, че на 14.08.2023 година в Лайпциг Денис Р. незаконно е лишил от независимост същата потърпевша жена, като действието е осъществено в изискванията на домашно принуждение – закононарушение по чл.142а, ал.4, вр. ал.1 от Наказателния кодекс.

Третото обвиняване е за това, че Денис Р. за интервала от 12.08.2023 година до 13.08.2023 година в Лайпциг при изискванията на продължавано закононарушение е принудил 23-годишната жена да извърши нещо, обратно на волята й - да признае, че му е изневерявала и да използва срещу волята си прахообразно вещество, за което е споделил, че е опиат, както и да вкарва разнообразни пароли в посочена от него онлайн платформа, като е използвал за това мощ и заплашване и действието е осъществено в изискванията на домашно насилие  – закононарушение по чл.143, ал.3 т.1 вр.ал.1 вр.чл.26 ал.1 от Наказателния кодекс.

Четвъртото обвиняване е за това, че Денис Р. на 12.08.2023 година в Лайпциг е предизвикал на потърпевшата жена междинна телесна щета, изразяваща се в счупвания на ребра, довели до трайно затрудняване на придвижванията за повече от 30 дни, като действието е осъществено в изискванията на домашно принуждение и по метод, изключително непосилен за потърпевшата и с особена свирепост - закононарушение по чл.131, ал.1 т.5, т.5а и т.9 пр.последно вр. чл.129, ал.2 вр. ал.1 от Наказателния кодекс. 

Петото и шестото обвиняване е за това, че Денис Р. през интервала от януари 2023 година до март 2023 година и от май 2023 година до 13.08.2023 година в Лайпциг при изискванията на продължавано закононарушение, е предизвикал на потърпевшата жена на няколко пъти леки телесни повреди – кръвонасядания по тялото, травми на носа, охлузвания на главата, краката, лицето, овални кожни недостатъци по повърхността на гръдния панер, породени от изгаряния със запалена цигара, като действието е осъществено в изискванията на домашно принуждение по метод, изключително непосилен за потърпевшата и с особена свирепост - закононарушение по чл.131, ал.1 т.5, т.5а и т.9 вр. чл.130, ал.2 вр. чл.26 ал.1 от Наказателния кодекс.

Седмото обвиняване е за това, че Денис Р. през интервала от март 2022 година до 16.09.2022 година в Пловдив, при изискванията на продължавано закононарушение е предизвикал на друга 24-годишна жена на два пъти леки телесни повреди, изразяващи се в кръвонасядания по лицето и тялото, като действията са осъществени в изискванията на домашно принуждение, с особена свирепост и по метод изключително непосилен за потърпевшата - закононарушение по чл.131, ал.1 т.5, т.5а и т.9 вр. чл.130, ал.2 вр. чл.26 ал.1 от Наказателния кодекс. 

Осмото обвиняване е за това, че Денис Р. на 12.08.2023 в Лайпциг се заканил с ликвидиране на потърпевшата 23-годишна жена и това заканване би могло да възбуди състоятелен боязън за реализирането му, като действието е осъществено в изискванията на домашно принуждение - закононарушение по чл.144, ал.3 т.1 и т.3 вр. ал.1 от Наказателен кодекс.

Деветото обвиняване е за това, че Денис Р. на 12.08.2023 година в Лайпциг е лишил непознати движими движимости – златно синджирче  с висулки, златен пръстен, както и сребърно колие, всички движимости на обща стойност 604 лева от владението на потърпевшата 23-годишна жена с желание незаконно да ги присвои, като е използвал за това заплашване – закононарушение по чл.198, ал.1 от Наказателния кодекс.

По делото е открито, че Денис Р. и потърпевшата 23-годишна жена се срещнали в Пловдив. Те заживели дружно. По-късно им се родило дете, а също по този начин и сключили брак. Двамата отпътували за Германия. Жената почнала работа в куриерска компания.

Още от началото на съжителството Денис Р. проявявал експанзия към нея, подбудена главно от ревнивост. Установено е, че на разнообразни места в Лайпциг Денис Р. е нанасял побой на потърпевшата, а също по този начин се заканил с ликвидиране. Тя е съумяла да се върне в България със аероплан, постъпила е в болница и е бил подаден сигнал в полицията.

Денис Р. е бил арестуван от чиновници на Министерство на вътрешните работи, откакто се прибрал няколко дни по-късно в Пловдив, с цел да търси потърпевшата и да я върне още веднъж в Германия. Втората потърпевша жена също в избран интервал от време е съжителствала с Денис Р., който показал принуждение по отношение на нея. По делото има данни от свидетелски показания, че Денис Р. е употребявал разнообразни типове наркотични субстанции.

Денис Р. е с взета мярка за неотклонение " задържане под стража “. Окръжен съд-Пловдив е насрочил разпоредително съвещание по делото.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР