Окръжен съд Пловдив прекрати разпоредителното заседание предаде репортер на Plovdiv24.bg.Обвиняемият

...
</TD
>Окръжен съд Пловдив прекрати разпоредителното заседание предаде репортер на Plovdiv24.bg.Обвиняемият
Коментари Харесай

Сгрешен обвинителен акт прекрати съдебно дело за тежка катастрофа с починал в Пловдивско

Окръжен съд Пловдив приключи разпоредителното съвещание съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg.

Обвиняемият Тодор Кехайов присъстваше персонално в залата дружно със своя юрист Къймет Шилева. Там бе и Василка Атанасова, Катя Атанасова, Атанас Атанасов и Весела Димова. Семейство Атанасови са наследници на умрелия Костадин Атанасов и са частни обвинители в процеса.

Адвокатът на обвинения сподели, че признават обстоятелствата, не желаят събиране на повече доказателства и желаят кратко правосъдно разследване. Тя съобщи на съдията документ за здравословното положение на своя клиент, който бил с влошено здраве и постоянно посещавал болнични заведения след злополуката.

" Съболезнования към потърпевшия и фамилията. Никога не съм считал, че може да се случи на мен. Имам 45 години зад кормилото, само че съдбата е била такава. ", сподели 66-годишният Тодор Кехайов.

В ревюто си съдът установи, че е осъществено процесуално нарушение т.е липсват обстоятелства в обвинителният акт. Липсата им не пречи да се продължи процесът, само че е допустимо обвиняемият да не разбере своето наказване.

Съдия Весела Евстатиева уточни обстоятелствата:

" Той е спрял на знак " СТОП " на кръстовището. Огледал се е и е почнал да завива наляво с дадената скорост. В камиона се е врязал лек автомобил " Опел Вектра ", който е управляван от умрелия. "  

В него липсват обстоятелства какво е възприемал водача, правейки маневрата. Не е ясна и посоката на придвижване, пътната конюнктура и какво деяние е нарушил лидера. 

Според съда обвиняването е неразбираемо и не може да се очертае рамката на доказване, заради тези обстоятелства делото бе прекъснато и се връща в прокуратурата.

Решението може да бъде обжалвано в 7-дневен период от през днешния ден.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР