Очаква се частично ограничаване на движението на три места в

...
</TD
>Очаква се частично ограничаване на движението на три места в
Коментари Харесай

Ограничават движението на три места заради екологичен проект

Очаква се отчасти ограничение на придвижването на три места в Пловдив поради екологичен план, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg. 

По-рано през днешния ден бе даден старт на плана " Прилагане на новаторски ограничения за намаляване и акомодация към изменението на климата ", който ще се прави на територията на 10 общини в България.

Директорът на Дирекция " Екология и ръководство на отпадъците “ инж. Вяра Колева обясни повече за него пред медиите.

Колева дефинира канализацията в града като остаряла и при интензивни дъждове не можеща да поеме идващата вода, което затруднява водачите, преминаващи под мостовете в града. 

Идеята на плана е да има директно отвеждане на дъждовните води от трите места към река Марица. 

Проектът ще се осъществя на три места в града - под жп моста на бул. " Копривщица ", под моста на УХТ и под моста на Герджика.

През съботния ден ще стартира строителството по бул. “Копривщица ".

Организация включва единствено ограничение на придвижването на две от местата и при неотлочност отчасти затваряне през почивните дни, с цел да се избегне неудобството на жителите.

Под моста на Герджика придвижването ще бъде изцяло затворено до построяването на дъждовния контейнер, които ще се употребява за напоителни дейности.

Проектът би трябвало да бъде изпълнен допустимо най-бързо, като се планува до декември месец да бъде построена инфраструктурата. 

Предвиждат се построяването на сензори, които да наблюдават за успеваемостта на плана. След приключването му тяхната функционалност ще се разшири и те ще демонстрират информация обвързвана с наводненията. 

В зелената повърхност наоколо до моста на Герджика се чака слагането на архитектурен детайл - чадър с железен кръг.

По думите на Колева чадърът е знак на отводняването и посредством него хората ще могат да се започнат с осъществената активност през сканиране на баркод.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР