Общинският съветник отново повдигна въпроса за кино Космос и възстановяването

...
</TD
>Общинският съветник отново повдигна въпроса за кино Космос и възстановяването
Коментари Харесай

Слави Георгиев за кино Космос: Тази язва в центъра на Пловдив да бъде ремонтирана

Общинският консултант още веднъж повдигна въпроса за кино " Космос " и възобновяване на емблематичната постройка. Във видео във фейсбук той даде повече детайлности:

Това е кино “Космос ", което е изоставено преди повече от 20 години. Състоянието му е общоизвестно за всички - изоставено, нечисто, изпочупено, площадното пространство пред него се употребява за противозаконен паркинг. Това се намира в центъра на град Пловдив и може да бъде една прелестна културна институция. За задачата има и прелестен абстрактен план, на който персонално съм участвал на представянето му преди много дълги години.

Слушаме единствено обещания по какъв начин кино “Космос " ще бъде превърнато в културен център, в съвременна постройка, която ще може да посреща разнообразни събития и мероприятия, само че в това време никой не подхваща никакви съответни старания през този мандат.

Този мандат беше един мандат на празните обещания, в който неколкократно слушахме заричане по какъв начин всеки миг ще бъдат пренасочени средства за поправяне на кино “Космос " и на превръщането му в съвременна постройка. Намериха си пари за доста други неща, само че пари за киното, не се откриха. Дошло е време тази язва в центъра на Пловдив да бъде ремонтирана и да бъде превърната в това, в което заслужава.

Това, в което може да бъде превърнато кино “Космос ", е един съвременен юношески център. Защо да не стане дом на юношески парламент в Пловдив, където всички възпитаници да намерят своето място и да могат през лятото да намират занимания, които да ги изтеглят малко от сивия живот на улицата? За да се случи това, се желае воля, желае се предпочитание и се желае ориентиране на средства, които да допринесат за това, тук на центъра на града, една от дребното здания, която може да бъде и културна институция и надлежно с това да има площадно пространство пред себе си, да бъде превърната в действително работеща институция.

Пловдив е културна столица на Европа. За да бъдат продължени тези обичаи, ние се нуждаем да продължаваме да развиваме тези пространства. Улица “Гладстон ", действително е зона, в която са съсредоточени Дом на културата “Борис Христов " и Художествената изложба, с цел да стане един приключен триъгълник, с който Пловдив да се гордее, се изисква естествена политическа воля, която да докара до комплектност на идейния план за кино “Космос “.

Не би трябвало да позволяваме и през идващия мандат пари да се отделят за всичко друго, само че да не се отделят за завършването на тази постройка. Ако ми гласувате доверие и за в бъдеще, поемам персонален ангажимент, да се намерят средства, които да бъдат вложени в кино “Космос ".

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР