Общинските съветници одобриха днес с мнозинство сключения меморандум между Община

...
</TD
>Общинските съветници одобриха днес с мнозинство сключения меморандум между Община
Коментари Харесай

Одобрен е меморандумът, сключен между Община Русе и БАН

Общинските съветници утвърдиха през днешния ден с болшинство подписания меморандум сред Община Русе и Българската академия на науките. Той планува задълбочаване на връзките сред двете институции и взаимно присъединяване в научно-изследователски планове, в това число и такива с европейско финансиране.

Договорът за съдействие бе подписан през май в постройката на Българска академия на науките от кмета на Русе Пенчо Милков и заместник-председателя на академията чл.-кор. Стефан Хаджитодоров.

" С меморандума ще задълбочим взаимоотношението си с академичната общественост, с цел да черпим опит и експертиза при решаването на значимите за Русе въпроси “, сподели тогава кметът.

Партньорството сред локалната администрация и Българска академия на науките е с обичаи и цели свързването на науката, образованието, стопанската система и бизнеса с локалната власт. Меморандумът актуализира подписаното съглашение за съдействие през 2019 година, поради целите, заложени в стратегическите документи за развиване на Община Русе за интервала след 2021 година

Документът планува взаимна активност и в областта на нововъведенията и опазването на околната среда, както и в организирането на просветителни и квалификационни стратегии.

Българска академия на науките се ангажира да осведоми локалната администрация за научни постижения, проучвания и резултати, които имат отношение към развиването на Община Русе.

Меморандумът бе подписан за период от 5 години.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР